kazalište moruzgva

Hit predstava "Prekid preko veze" dolazi u Satiričko kazalište Kerempuh

Foto: PR365
Foto: PR365
Foto: PR365
Foto: PR365
01.10.2024.
u 18:40
"Prekid preko veze" moderna je romantična komedija, obogaćena smijehom i nesporazumima, a postala je nezaobilazna predstava ljubiteljima kazališta diljem Europe
Pogledaj originalni članak

Kazalište Moruzgva s ponosom predstavlja europsku hit komediju "Prekid preko veze", djelo talentiranog Tristana Petitgirarda, dobitnika prestižne Molièreove nagrade. Ova predstava, koja je već osvojila srca publike diljem Europe, ali i šire, svoju zagrebačku premijeru doživjet će 18. listopada u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Zagrebačka publika imat će priliku doživjeti popularnu predstavu "Prekid preko veze", koja je okrunjena jednom od najprestižnijih nagrada u Francuskoj za izuzetna ostvarenja u kazalištu, posebno u području komedije. Ova iznimna predstava kroz smijeh, nesporazume i neprestane preokrete komično rasvjetljava velik dio naše moderne sadašnjosti- brojne veze i prekide.

U užurbanom svijetu, posebno u velikim gradovima, često zaboravljamo na to da veliki broj susreta neminovno vodi do velikog broja rastanaka. Složit ćemo se, međutim, da se broj načina na koje možemo upoznati nekoga neprestano povećava. I dok su nam mogućnosti za upoznavanje gotovo neograničene, u onom težem dijelu – raskidu – prepušteni smo sami sebi.

Stoga je ovo romantična komedija  koja istražuje upravo te izazove – točnije, post-romantična komedija. Glumačka postava "Prekida preko veze" sastoji se od istaknutih lica komedije: Matije Šakoronje, Petre Kurtele i Filipa Detelića, a svi su okrunjeni prestižnom Nagradom hrvatskog glumišta, dok režiju potpisuje Krešimir Dolenčić. Prevoditeljica Ursula Burger zadužena za prijevod izvornog teksta, udahnula je tekstu hrvatski šarm.

Foto: PR365
Foto: PR365
Foto: PR365

U svijetu u kojem imamo zaista sve; razne agencije, institute laboratorije, savjetnike, consulting eksperte, marketinške gurue, vitezove samopomoći, medijske stručnjake, učitelje javnih nastupa, PR grupe, voditelji korporativnih komunikacija, društvene mreže za upoznavanje, sofisticirane programe za selekciju, u predstavi pisac istražuje krajnju granicu: agenciju specijaliziranu za prekidanje veza, osobne i profesionalne "rezače emocija".

Tristan Petitgirard, autor predstave, poručio je: "Prekid veze je sastavni dio ljubavne priče iako je to njen kraj. Bez obzira na to što nije vodič za raskid (odbija svaku odgovornost u slučaju povećanja broja prekida tijekom izvedbi), ova predstava je prije svega prilika da se smijemo sebi i našim teškoćama u ugađanju i komunikaciji jedni s drugima, ne zaboravljajući da se zahvaljujući prekidu može roditi nova ljubav.”

"Prekid preko veze" nije samo komedija; to je duhovito i oštro promišljanje o ljubavi, prekidima i svemu što se događa između njih. Pripremite se za nezaboravno iskustvo u Kazalištu Moruzgva koje je pod vodstvom osnivačice, ravnateljice i priznate glumice Ecije Ojdanić.

Kazalište Moruzgva se ističe svojom misijom okupljanja svih onih koji prepoznaju umjetnost kao sredstvo za poboljšanje svijeta koji nas okružuje. Ne propustite priliku da uživate u ovoj europskoj hit komediji koja će vas nasmijati i provesti kroz turbulentne vode ljubavnih prekida! Ulaznice za premijeru u Satiričkom kazalištu Kerempuh je moguće kupiti online na https://kazalistekerempuh.mojekarte.hr/hr/prekid-preko-veze/ulaznice-619299.html, a ulaznice za prvu zagrebačku reprizu u Scenoteci moguće je nabaviti putem linka za prodaju ulaznica: https://scenoteka.hr/checkout/?ID=51.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.