Vremenska kapsula

Hvarska Škatula za sne izabrala svoj žiri

Foto: pixsell
Hvarska Škatula za sne izabrala svoj žiri
18.03.2013.
u 16:30
Škatula će ponovno na svjetlo dana za točno 100 godina, 24. ožujka 2113., kada će je otkopati tadašnji hvarski gradonačelnik koji će podijeliti svjedočanstvo raznolikosti i važnost kulturne baštine
Pogledaj originalni članak

Hvarski projekt Škatula za sne  pokrenut je povodom proslave 400 godina hvarskog kazališta, a Hvarani su na poziv gradonačelnika Pjerina Bebića počeli skupljati predmete, fotografije i priče koje će na najbolji način budućim generacijama predočiti kulturno nasljedstvo naše svakodnevice. Oni će naime biti zakopani na sto godina, a Škatula za sve otvorit će se tek u proljeće daleke 2113. godine.

Priprema ulaze u završnu fazu.Škatula za sne zakopat će se u nedjelju, 24. ožujka, u hvarskom gradskom parku, a sada su izabrani i članovi žirija koji će od svih sakupljenih artefakata izbrati one vriejdne pohrane. Nakon konzultacija s predsjednicima kulturnih udruga u gradu Hvaru, odlučeno je da će komisiju činiti ugledni Hvarani iz uvaženih kulturnih institucija: Darko Šoša iz hvarske udruge Metropola mora, Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti i Veljko Barbieri, urednik HRT-ove emisije Jelovnici izgubljenog vremena.

Kapsula, simbolično nazvana po pjesmi koju je otpjevao Marijan Ban „Škatula za sne“ , ponovno će na svjetlo dana za točno 100 godina, 24. ožujka 2113., kada će je otkopati tadašnji hvarski gradonačelnik i sa svojim sugrađanima podijeliti svjedočanstvo o vrijednostima koje su pohranjene da simboliziraju raznolikost i važnost kulturne baštine i njezina očuvanja.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.