SCENA AMADEO

Kazališne i glazbene poslastice za velike i male gledatelje

Foto: ''
'Grasak_nnn_kul_010711'
Foto: ''
'rockgaleri_nnn_kul_010711'
Foto: ''
'Arusa_nnn_kul_010711'
01.07.2011.
u 20:18
Kazališne premijere, predstave amatera koje su gostovale na festivalima, dječji Mali Amadeo i obilje nota – ljetni je to program koji će se odvijati u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Da zagrebačke noći tijekom srpnja i kolovoza budu što atraktivnije, pobrinula se klupska Scena Amadeo, koja je 30. lipnja otvorila svoja vrata svečanom izvedbom kazališne predstave "Psyche Pelingrada" na pozornici Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja u Demetrovoj.

Mali Amadeo i Amadeoff

Kazalište Aruša 2. će srpnja u Hrvatskoj proglasiti Dan sporosti. Organizatori najavljuju sastanak u 15 sati u Puževoj ulici u Zagrebu. S istoga mjesta u 16 sati polazi se prema atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj 1 na Gornjem gradu, gdje će u 21 sat na Amadeoff festivalu biti izvedena predstava "Moje sunce, pašče, srce kao rahatluk o bas bubanj". Te večeri bit će pokrenut i Muzej pokreta. Start Muzeja pokreta bit će za vrijeme trajanja predstave na web stranici Kazališta Aruša točno u 21 sat i 21 minutu (ulaz slobodan).
To je jedna od predstava u sklopu scene Mali Amadeo – atraktivnih predstava za djecu – u subotu i nedjelju u 10 sati u atriju HPM igrat će "Tri praščića" u produkciji Tigar Teatra. Slijede predstava "Igra" Dječjega kazališta Dubrava i sredinom srpnja "Grašak na zrnu kraljevne", adaptirana prema Andersenovoj bajci, a u režiji Anice Tomić. Do 5. srpnja mogu se vidjeti i kvalitetne neformalne predstave u programu Amadeoff festivala koji nudi izbor od pet predstava s različitih hrvatskih festivala amaterskog kazališta. Sa žiriranih festivala Amadeoff festival dovodi pobjednike u pojedinim kategorijama, dok s nežiriranih festivala Programski odbor poziva najzanimljivije predstave. Stručni žiri će u utorak proglasiti najbolju predstavu. Nagrada je profesionalni nastup na Sceni Amadeo potkraj kolovoza.

Kazališne premijere

Od premijera izdvaja se komad Thomasa Bernharda "Jednostavno komplicirano" u izvedbi Žarka Potočnjaka, prvaka Drame zagrebačkoga HNK koji se uživljava u klauna u komadu klasika teatra 20. stoljeća. Druga premijera je komad D. R. Sandersona "Tko je ovdje lud?" – šest psihoterapeutskih komedija. Među glazbenim priredbama posebno će biti atraktivna Noć venezuelske i latinoameričke glazbe. To je koncert u povodu obilježavanja 200. obljetnice nezavisnosti Venezuele, a nastupit će Zagrebački puhački ansambl. Festival niti ove godine neće zaobići Ansambl Lado, a nastupit će i klapa Nostalgija i mnogi drugi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.