Za djecu

Leon Lučev i Petra Radin u predstavi "Blago" Tvornice lutaka

Foto: arhiva VL
Leon Lučev i Petra Radin u predstavi "Blago" Tvornice lutaka
30.11.2010.
u 11:06
U napuštenoj kući susretnu se čovjek i duh, i to stotinu godina nakon što je na njih bačena kletva Crne kraljice iz Medvedgrada. To je priča predstave Blago koju možete pogledati 5. prosinca
Pogledaj originalni članak

Kako to izgleda kad se u napuštenoj kući susretnu čovjek i duh, i to stotinu godina nakon što je na njih bačena kletva Crne kraljice iz Medvedgrada?

Pokazala je to premijera kazališta Tvornica lutaka „Blago“, održana u MMC Studiju u Zagrebu ovoga vikenda, spojivši kazalište sjene, lutaka, materije i duha, fizičkog i plesnog teatra, stvarnog i nestvarnog, legenda prošlosti i ljubavi sadašnjosti. Leon Lučev, filmski i kazališni glumac, koji se u svojoj mladosti okušao u televizijskim emisijama za djecu, u lik Čovjeka iz Stvarnosti unio je i elemente pučke komike, dok je lutkarica Petra Radin  izvela teatar sjena i ostvarila lik nečujne i nevidljive Dušice, djevojke uklete u prošlosti.

Neverbalna komunikacija, uz pomoć muzike Damira Šimunovića i pod redateljskom palicom Damira Klemenića, progovorila je glasnije od govora. Maštovitu i funkcionalnu, no istodobno minimalističku scenografiju, potpisali su Matija Šantić i Davor Prah, a kostime i rekvizite Dijana Mijić.

Prepuna dvorana Multimedijskog centra u bivšem kinu Studio, pozdravila je  autore i glumce. Blago pogledajte 5. prosinca u  11 sati u  MMC Studiju ( Vlaška 92), gdje kazalište Tvornica lutaka održava nedjeljnu kazališnu matineju.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.