BiH

Maković i Senova izabrat će radove za II. bijenale do 30. lipnja

Foto: arhiva
Maković i Senova izabrat će radove za II. bijenale do 30. lipnja
24.04.2012.
u 15:01
Projekt D-0 ARK Underground svakako je jedan od najznačajnijih regionalnih projekata na koji Bosna i Hercegovina može biti ponosna, rekao je Zvonko Maković
Pogledaj originalni članak

Izbornici II. bijenala suvremene umjetnosti D-0 ARK Underground, Basak Senova (Turska) i Zvonko Maković (Hrvatska) te asistent izbornika Irfan Hošić, posjetili su Titovu Atomsku ratnu komandu u Konjicu, mjesto održavanja ovog velikog regionalnog projekta. Njihovim posjetom ARK-u službeno se otvara drugi ciklus Projekta D-0 ARK Underground.

Zvonko Maković istaknuo je važnost posjeta ARK-u jer tek na taj način može se shvatiti dojam monumentalnosti i značaja samog prostora.

– Projekt D-0 ARK Underground svakako je jedan od najznačajnijih regionalnih projekata na koji Bosna i Hercegovina može biti ponosna. Selektori prvog Bijenala, gospoda Dimitrijević i Ćuković odradili su odličan posao, a ja se iskreno nadam da će bijenale, koje ćemo otvoriti 26. travnja 2013. biti i bolje od prethodnog. U svakom slučaju, Hrvatska je sretna da u ovom velikom Projektu sudjeluje kao zemlja partner.

Selektori Senova i Maković preuzeli su obvezu da do 30. lipnja ove godine sastave listu umjetnika koji sudjeluju na II. bijenalu. Od rujna umjetnici će u grupama dolaziti u Titov ARK i postavljati svoje radove koji će trajno ostati u tom prostoru.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.