ODLAZAK KRALJA POPA

Michael Jackson preminuo od zastoja srca

26.06.2009.
u 00:06
Pogledaj originalni članak

Kralj popa Michael Jackson preminuo je od zastoja srca u pedesetoj godini života u bolnici u Los Angelesu.  Pop-zvijezda Michael Jackson iznenada je hospitaliziran nakon što se srušio u svom domu. Pozvana je hitna pomoć, no kad su stigli na mjesto događaja pjevač više nije disao.

Michael Jackson (1958. – 2009.)

Jackson: 'Ovo je moja posljednja turneja'

Transformacija Michaela Jacksona

Na putu do bolnice u Los Angelesu pokušali su ga reanimirati, ali je u bolnicu dovezen u komi.

Cijela obitelj Jackson nalazio se u bolnici, a pred vratima bolnice koju je ogradila policija okupljaju se njegovi obožavatelji.

Samo nekoliko trenutaka nakon što je objavljena vijest o njegovoj smrti proširile su se i glasine o tome koliko je na ovakav razvoj događaja utjecala konzumacija lijekova za koje se već dugo šuškalo kako ih Jackson pretjerano koristi.

- Nekoliko je puta bio na probama i činio se kako je u dobrom fizičkom stanju, no nakon nekih ozljeda propisani su mu lijekovi za koje nisam siguran koliko su utjecali na ovo što se dogodilo - izjavio je Brian Oxman, glasnogovornik obitelji Jackson, za CNN.

Michael Jackson upravo je trebao započeti seriju povratničkih koncerata u londonskoj Areni koji su svi redom rasprodani.

Dobro je poznato kako je već dugo vremena imao problema sa zdravljem zbog čega već dvanaest godina nije uspio odraditi koncertnu turneju.

Michael Joseph Jackson rođen je u Indiani 29. kolovoza 1958. kao sedmo od devetero djece. Svoju glazbenu karijeru počinje već sa sedam godina u grupi The Jackson 5, a u samostalne se pjevačke vode upustio 1979. godine najprodavanijim albumom svih vremena Thrillerom za koji je 1996. dobio počasnu titulu na dodjeli World Music Awarda.

Iza sebe je ostavio troje djece Michaela Josepha Jacksona Jr., Paris Michael Katherine Jackson i Princea Michaela Jacksona II.
(mbb)

Pogledajte na vecernji.hr