Zabavite se

Monty Python Live (mostly) u Cineplexxu

Foto: PR FOTO
Monty Python
Foto: PR FOTO
Monty Python
23.06.2014.
u 14:57
Posljednji (vjerojatno) nastup Pajtonovaca pogledajte od 20. srpnja u Cineplexx kinima.
Pogledaj originalni članak

Od kada je prošle godine potvrđeno, posljednje okupljanje Pajtonovaca, kojim će se oprostiti od brojnih fanova, prometnulo se u jedan od najiščekivanijih live događaja godine. Monty Python Live (mostly), iz Londonske O2 arene, 20. srpnja od 20:00h izravno se prikazuje i u Cineplexx multipleksima Centar Kaptol, City Center one East (Zagreb) i City Center one (Split).

Iako su već ušli u sedamdesete (zajedno imaju 361 godinu), John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin i danas su jednako aktualni kao na samom početku krajem 60-ih. Originalnu postavu činio je i prerano preminuli Graham Chapman nakon čije smrti 1989. Pajtonovci nisu bili skloni zajedničkim projektima. Posljednji put su se u javnosti zajedno pojavili na premijeri mjuzikla “Spamalot” koji je napisao Eric Idle.

Pajtonovci s pravom slove kao jedni od najboljih i najutjecajnijih svjetskih komičara koji su revolucionizirali komediju i ostavili svoj pečat na duhu brojnih generacija i pop kulture. Leteći cirkus Montyja Pythona emitirao se od 1969. do 1974. i odmah se istaknuo svojim ciničnim, “pomaknutim” humorom kojim su redefinirali granice televizijske komedije. U širokom opusu radova nezaobilazni su filmovi “Monty Python i Sveti gral” (1975.), “Brianov život” (1979.) i “Smisao života” (1983.).

Ovo je njhov prvi zajednički nastup nakon više od 30 godina kada su nastupili u Hollywood Bowlu u Los Angelesu. Kako su i sami rekli, u novoj predstavi će izvesti "neke od najvećih hitova Monty Pythona, s modernim, tematskim, pajtonovskim preokretima", ali neće nedostajati niti novih materijala jer prije svega žele provjeriti jesu li još uvijek smiješni.

Od raznih motiva za ponovno okupljanje legenendarne ekipe, izdvojimo da je Terry Jones izjavio da se nada da će zaraditi mnogo novca na ovom projektu, kako bi mogao otplatiti hipoteku.

Ulaznice za povijesnu projekciju posljednjeg showa Pajtonovaca su u prodaji i mogu se rezervirati na www.cineplexx.hr.

Pogledajte službeni trailer.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.