Žuta traka

MUO u akciji Dan solidarnosti muzeja

Foto: Vedran Benović/arhiv MUO
MUO u akciji Dan solidarnosti muzeja
04.03.2013.
u 10:11
Azra Akšamija pozvala je muzeje i galerije diljem svijeta da 4. ožujka žutom barikadnom trakom simbolično prekriže jedan značajan eksponat iz svoje kolekcije i time naznače kako je prije šest mjeseci u Sarajevu zatvoren Zemaljski muzej
Pogledaj originalni članak

Zagrebački Muzej za umjetnosti obrt sudjeluje u međunarodnoj akciji Dan solidarnosti muzejakoja se održava 4.  ožujka. MUO se odazvao na poziv platforme CULTURESHUTDOWN.NET te iskazuje solidarnost s BiH-institucijama kulture koje su u krizi i to tako da je  nedostupno postalo jedno od važnijih djela Ede Murtićaiz fundusa ovog popularnog muzeja. 

 Naime, profesorica Azra Akšamija, umjetnica i povjesničarka arhitekture s Massachusetts Institute of Technology kao i brojni članovi i suradnici platforme CULTURESHUTDOWN.NET pozvali su muzeje i galerije diljem svijeta da 4. ožujka žutom barikadnom trakom, koja će im na zahtjev biti dostavljena, simbolično prekriže jedan značajan eksponat iz svoje kolekcije i time naznače kako je prije točno šest mjeseci u Sarajevu zatvoren Zemaljski muzej. Točnije, krizno je stanje u šest državnih institucija u kulturi Bosne i Hercegovine, a uz Zemaljski muzej u Sarajevu to su Umjetnička galerija BIH, Nacionalna i univerzitetska biblioteka BH, Kinoteka BIH, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BIH, Historijski muzej BIH i Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BIH.

MUO se pridružio ovoj akciji i "prekrižio" djelo  Ede Murtić: Susret na putu.

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.