In memoriam

Najbolji filmovi Dennisa Hoppera uz predavanje u art kinu Croatia

Foto: Arhiva VL
Najbolji filmovi Dennisa Hoppera uz predavanje u art kinu Croatia
29.12.2010.
u 15:12
Program počinje u 18 sati uvodom u Hopperov opus, koji će približiti filmski kritičar Aldo Paquola
Pogledaj originalni članak

U riječkom Art kinu Croatia sutra su na rasporedu dva kultna filma Dennisa Hoppera – "Goli u sedlu" i "Plavi baršun". Program počinje u 18 sati uvodom u Hopperov opus, koji će približiti filmski kritičar Aldo Paquola.

 

Slijedi kultni "on the road" film Goli u sedlu (Easy rider) Dennisa Hoppera - oda šezdesetim godinama prošlog stoljeća i potraga za stvarnom Amerikom. U ovom klasiku (i prvom Hopperovom filmu) glavne uloge tumače mladi, ludi i slobodni Dennis Hopper, Peter Fonda i Jack Nicholson na svojim Harley Davidsonima.
Više o filmu
U 20 sati prikazat će se Plavi baršun (Blue velvet), u režiji Davida Lyncha (Čovjek slon, Divlji u srcu, Twin Peaks), još jedan kultni film koji razotkriva naličje američke malograđanske idile. U glavnim ulogama su Isabella Rossellini, Dennis Hopper, Kyle MacLachlan i Laura Dern, a Plavi baršun se do danas smatra najboljim Lynchovim 

Slijedi "on the road" film Goli u sedlu (Easy rider) Dennisa Hoppera - oda šezdesetim godinama prošlog stoljeća i potraga za stvarnom Amerikom. U ovom klasiku (i prvom Hopperovu filmu) glavne uloge tumače mladi, ludi i slobodni Dennis Hopper, Peter Fonda i Jack Nicholson na Harley Davidsonima.

U 20 sati prikazat će se Plavi baršun (Blue velvet), u režiji Davida Lyncha (Čovjek slon, Divlji u srcu, Twin Peaks), još jedan kultni film koji razotkriva naličje američke malograđanske idile. U glavnim ulogama su Isabella Rossellini, Dennis Hopper, Kyle MacLachlan i Laura Dern, a Plavi baršun se do danas smatra najboljim Lynchovim ostvarenjem.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.