Gradsko vijeće Splita

Nije uspjela smjena Kazališnog vijeća HNK Split

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Nije uspjela smjena Kazališnog vijeća HNK Split
18.02.2014.
u 17:55
Opozicija tvrdi da se radi o partijskoj smjeni i skandaloznom razrješenju bez objašnjenja samo zato što gradonačelnik to može
Pogledaj originalni članak

Mimo svih očekivanja na sjednici splitskog Gradskog vijeća Grada Splita nije prošao prijedlog gradonačelnika Ive Baldasara o smjeni Kazališnog vijeća HNK Split u pola mandata. Za razrješenje je glasovalo 14 vijećnika, protiv isto toliko, dok je jedan bio suzdržan.

Najžešći protiv smjene bio je Luka Podrug koji je naglasio da se radi o partijskoj i partizanskoj smjeni jer nitko od članova KV-a nije pozvan ni na kakav razgovor te razrješenje nazvao "prijekim sudom". Podsjetio je kako je i prošlo Vijeće za mandata Željka Keruma smijenjeno na isti način uz veliko protivljenje SDP-ovaca koji sada čine isto. Istog je mišljenja i vijećnica Marijana Puljak  koja se pobunila protiv razrješenja bez objašnjenja. "Vaše objašnjenje zašto to radite je zato što mogu", rekla je gradonačelniku dodavši kako to nije želio napisati zato što ne želi smijeniti intendanta HNK. I Podug i Puljak istaknuli su da je skandalozno smjenjivanje Kazališnog vijeća zbog intendanta koji ne želi podnijeti izvješće o radu i financijama teatra. Postavlja se pitanje radi li intendant svoj posao, je li više u Zagrebu ili Splitu, posluje li teatar pozitivno...Gradonačelnik Baldasar naglasio je da ne radi protiv zakona već u skladu s njim te da je njegovo pravo da smijeni bez obrazloženja nekoga za koga smatra da ne radi dobro. "Imam pravo, to je moje pravo", kazao je Baldasar. 

Nakon neuspjele smjene povučena je s dnevnog reda i točka o imenovanju novih članova Kazališnog vijeća HNK Split.

>> Kazališno vijeće: ‘Baldasar nezakonito zatražio našu smjenu’

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.