Rijeka

Nina Brkić Iizlaže aktove u galeriji Bruketa 2

Foto: \"
Nina Brkić Iizlaže aktove u galeriji Bruketa 2
04.04.2012.
u 14:26
Nina Brkić, profesorica likovne kulture, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odsjek, u slikarskoj klasi prof. Ante Rašića
Pogledaj originalni članak

Izložba "Ploha - boja - akt" zagrebačke slikarice Nine Brkić otvara se u četvrtak 5. travnja od  19 sati u galeriji Bruketa 2 u Rijeci. U predgovoru kataloga Nena Brkić, konzervatorica i kiparica je napisala: "Nina Brkić promišlja, razrađuje i ostvaruje ženski torzo redukcijom na plohe, kombinirajući tehniku kolaž-papira, akrilnog spreja, ljepila, akrilne boje i tuša. Platno zatvara slobodnijom morfologijom malih ploha, primarnih i sekundarnih boja, gdje ostvaruje ritmično bogatu površinu unutar koje akcentira ženski lik. Na tu podlogu prožetu simbolikom boja i valera postavlja svoj idejni pečat, svoju idejnu dominantu – stilizirani ženski akt, reduciran na torzo. U svom likovnom opusu orijentira se na ženski lik, koji postavlja na znamenja i simboliku boja – komplementarnih parova boja gdje suprotstavljanjem kromatskih vrijednosti potiče idejnost i vitalnost ženstvenosti.

Morfološki osebujna stilistika likovnog izraza upućuje na hrabru likovnu umjetnicu koja slika bez zadrške i suvišnih akademskih zapreka jer daje prednost oslicima individualnosti i unutrašnjem porivu svojstvenom sebstvu".

Nina Brkić, profesorica likovne kulture, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odsjek, u slikarskoj klasi prof. Ante Rašića. Maturirala je na Školi Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, aranžersko-scenografski odsjek. Profesionalno se bavi slikarstvom i radi u prosvjeti. Samostalno i grupno izlaže u zemlji i inozemstvu. Do sada je ostvarila petnaest samostalnih i trideset skupnih izložbi u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Americi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.