NAPOKON

Objavljen dvostruki CD i DVD "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015"

Foto: PR FOTO
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor
Foto: PR FOTO
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor
Foto: PR FOTO
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor
Foto: PR FOTO
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor
15.12.2015.
u 12:33
Pogledaj originalni članak

Napokon je objavljen dvostruki CD i DVD "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015" s posebnim gostom Arsenom Dedićem.

Slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik, glazbenik i profesor Rade Šerbedžija ugostio je jednog od najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera Arsena Dedića na ovogodišnjem koncertu za pamćenje koji se održao 21. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Tijekom čak trosatnog koncerta, Rade Šerbedžija je naglasak stavio na predstavljanje zadnjeg studijskog albuma "Vrijeme je, draga, vrijeme je" s kojeg je odsvirao brojne pjesme, a uz zanimljive video projekcije isječaka iz starih Radinih filmova i spotova, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor prisjetili su se i starih hitova.

Kao poseban gost predstavljen je Arsen Dedić koji je uz duhovite anegdote i poeziju te otpjevavši vlastite klasike na najbolji način s Radom Šerbedžijom zaključio ovu posebnu noć u Lisinskom. Poseban doprinos atmosferi dali su gosti Jure Ivanušič, Milica Šerbedžija koja je oduševila vokalnom interpretacijom vlastite pjesme "I Thought", ali i duetom s Radom u pjesmi "Moon River" te Saša Lošić koji je jednoglasno s publikom otpjevao hit "Bolje biti pijan nego star". Zapadnom kolodvoru su se pridružili Danilo Šerbedžija na gitari i Belma Alić na violončelu.

Album se sastoji od dvostrukog CD-a s 26 pjesama te DVD-a s 40 pjesama. Na prvom CD-u su pjesme koje je izveo Rade Šerbedžija uz Zapadni kolodvor te s brojnim gostima, a na drugom CD-u su pjesme koje je otpjevao Arsen Dedić uz Zapadni kolodvor te dva dueta s Radom Šerbedžijom, ali i poezija koju je Arsen izrecitirao. Na DVD-u se nalazi snimka ovog sjajnog koncerta čiju režiju potpisuje Marko Zeljković.

U ovom bogato opremljenom izdanju nalazi se i knjižica u kojoj je svoje dojmove o koncertu zapisao sam Rade Šerbedžija. Fotografije izdanja potpisuju Vladan Elaković i Marko Šolić, a dizajn Fabrika iz Sarajeva.

Nedavno je objavljen i spot s koncerta "Ne daj se Ines". Uz izvrsnog Arsena Dedića na klaviru, Rade Šerbedžija izrecitirao je jednu od najlegendarnijih pjesama s ovih prostora. Spot je premijerno emitiran na CMC televiziji te na portalu Muzika.hr.


Radu Šerbedžiju i Zapadni kolodvor uživo pogledajte u prosincu u ovim gradovima:
16. 12. Nova Gorica
17. 12. Bosanska Gradiška
18. 12. Beograd
26. 12. Umag
Pjesmu preuzmite na singlovi.crorec.hr

Album "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015" možete kupiti po cijeni od 99 kuna na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Pogledajte na vecernji.hr