HNK Rijeka

Opera Casanova u Istri otvara ovogodišnje Zajčeve dane

Foto: arhiva VL
Opera Casanova u Istri otvara ovogodišnje Zajčeve dane
04.10.2010.
u 15:44
U glavnoj je ulozi splitski bas Ivica Čikeš, u ulozi lijepe Dorine nastupit će mlada riječka sopranistica Marijana Radić, dok je Kristina Kolar simpatična gostioničarka Šjora Kata.
Pogledaj originalni članak

Tradicionalnu glazbeno-scensku manifestaciju “Zajčevi dani” ove godine otvara prošlosezonska uspješnica riječke Opere, komična opera “Casanova u Istri” Alfija Kabilja, pod dirigentskom palicom Igora Vlajnića i u režiji Krešimira Dolenčića. U glavnoj je ulozi splitski bas Ivica Čikeš, u ulozi lijepe Dorine nastupit će mlada riječka sopranistica Marijana Radić, dok je Kristina Kolar simpatična gostioničarka Šjora Kata. Pogledajte je utorak 5. listopada u 19.30 sati u HNK Rijeka.

Manifestacija „Zajčevi dani“ već 18. godinu zaredom predstavlja i popularizira hrvatsko glazbeno stvaralaštvo, a ove će se godine uz „Casanovu u Istri“ gledati i slušati opera za djecu „Pčelica Maja“ Brune Bjelinskog, koja od svoje premijere 8. prosinca 2007. godine i dalje izaziva golemo zanimanje djece i odraslih. Na programu je Zajčevih dana  u petak 15. listopada u terminu matineje u 10 sati. Na programu će se, već gotovo tradicionalno, naći i koncert Riječke filharmonije posvećen 100. obljetnici rođenja Josipa Kaplana i 200. obljetnici rođenja Roberta Schumanna. Pod dirigentskim vodstvom proslavljenog maestra Nikše Bareze riječki filharmoničari uz solista, violinista Marca Grazianija svirat će djela Josipa Kaplana te Felixa Mendelssohna i Roberta Schumanna i to u četvrtak 18. studenoga u 20 sati.

Ovogodišnji Zajčevi dani donose na programu još dva atraktivna koncerta koji će biti održani u sklopu ciklusa „Subotnje matineje u foyeru“. Tako će u subotu 20. studenoga 2010. publika uživati u nastupu dvoje istaknutih glazbenih umjetnika, pijanistice Nine Kovačić i Francesca Squarcie na violi. Slušat će se Sonata za violu i glasovir Borisa Papandopula te Epitaf za Pepina Miroslava Miletića te djela Benedetta Marcella i Maxa Brucha.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.