Fiš u dvorištu

Osječani već treći puta "bdijeli" u i njima omiljenoj Noći kazališta

Foto: arhiva VL
Osječani već treći puta "bdijeli" u i njima omiljenoj Noći kazališta
20.11.2011.
u 12:19
Gostovalo je Narodno pozorište iz Subotice s predstavom "Simptomi". Prgram su završili glumci koji su govorili stihove slavonskih pjesnika, a u dvorištu su se u pripremanju fiša natjecali Drama i Opera
Pogledaj originalni članak

Već treći puta Noć kazališta nije mogla proći bez Osječana. Iako su na gostovanju u Hsin Kangu na Tajvanu s "Emilom i detektivima", svoje daske u Dječjem kazalištu "Branka Mihaljevića" ansambl je prepustio drugima - Amaterskom kazalištu iz Belišća i njihovoj "Družbi Pere Kvržice". Zamijenili su ih potom učenici osječke OŠ Ivana Filipovića s projektom "Dijagnoza: Ljubav", a Noć je zaključio Jadran Grubišić s monodramom "Ptica, priča o usamljenosti i slobodi". I odrasli su došli na svoje. U foajeu HNK "zahuktalo" se s izložbom "Nakita u funkciji kazališta" da bi se poslije prešlo u dvoranu gdje je gostovalo Narodno pozorište iz Subotice s predstavom "Simptomi".

- Moglo bi se reći da je ovo predstava "Uobraženi bolesnik" na crnogorski način - kratko je opisala Olivera Đorđević. Pozornica je potom prepuštena opernim solistima i kvartetu Opus Mundi dok su "točku na i" stavili glumci kazujući stihove slavonskih pjesnika.

Istovremeno se u dvorištu HNK krčkao fiš, a snage u kuharskom dvoboju odmjerili su Drama i Opera.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.