ZKM

Plesači i akrobati stižu u Zagreb na Festival novog cirkusa

Foto: arhiva fotografija
Plesači i akrobati stižu u Zagreb na Festival novog cirkusa
24.10.2011.
u 19:00
Festival zatvara “Ringišpil” na kojem će se predstaviti talenti iz regije: akrobati, plesači burleske, kabarea, žongleri, imitatori... Publiku namjeravaju osvojiti ekstremnim točkama za televizijske nastupe
Pogledaj originalni članak

Povratak plesu na žici nakon teške ozljede i hendikepa premijerno će nam pokazati Antoine Rigot i skupina Les Colporteurs predstavom “Sur la route...” (Na putu...) koja otvara 7. festival novog cirkusa večeras u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Divlji dopamin

 Antonija Kuzmanić i Jakov Labrović ili Room 100 osmislili su zanimljivu predstavu “C8H11NO2”, nazvanu po kemijskoj formuli za dopamin, neurotransmiter odgovoran za nastanak shizofrenije. Publika je taj eksperimentalni proces koji spaja kontorciju, buto, breakdance, elektronsku glazbu i videodokumentarizam imala prilike vidjeti na Perforacijama prije nekoliko dana, a zanimljiv je jer je nastao kao rezultat iskustva redatelja predstave o suživotu s osobama kojima je dijagnosticirana bolest.

Domaći dvojac na sceni će prikazati široki spektar emocija kroz koje prolaze ljudi pomaknuta stanja svijesti i fizičke reakcije bliskih osoba oboljelih.

 Hrvatski kabare s međunarodnom podjelom “Red Room” osvojio je sve – publiku i žiri, zbog čega se prikazuje i treći put, nakon lanjskog FNC-a i ovogodišnjeg Queer festivala. Crvena soba spoj je uvrnutog humora, suvremenog varijetea i nove burleske, osvježena je novim točkama i izvođačima. Igra u dvorani Jedinstvo u petak i subotu, 28. i 29. listopada, od 20 sati.

 U filmskom dokumaratonu pametno je pogledati Oscarom nagrađenog “Čovjeka na žici” te također međunarodno nagrađivane “Ples na žici” i “Posljednji plesač na žici u Armeniji”, koji je na programu u srijedu u Pogonu Jedinstvo.

 Ringišpil za kraj

 Festival zatvara “Ringišpil” na kojem će se predstaviti talenti iz regije: akrobati, plesači burleske, kabarea, žongleri, imitatori... Njima je cilj osvajanje publike, što neće biti teško jer su neke točke opisane kao preekstremne za televizijske potrage za supertalentima. Najuspješnijima ide i nagrada od tri tisuće kuna. “Ringišpil” se održava u dvorani Jedinstvo.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.