Gostovanje slavnog pijanista u Zagrebu

Pobjednik Chopinovog natjecanja Yundi večeras svira u Lisinskom

Foto: Chen Man/Mercury Classics
Pobjednik Chopinovog natjecanja Yundi večeras svira u Lisinskom
11.03.2014.
u 12:00
Pijanist čiji albumi postižu milijunske naklade u Zagrebu promovira i jučer objavljeni novi CD s glazbom Schumanna i Beethovena
Pogledaj originalni članak

Pobjednik posljednjeg Chopinovog natjecanja Yundi Li večeras, u utorak 11. ožujka, nastupa u Lisinskom u organizaciji Artagenta i Koncertne direkcije Zagreb.

Pijanist koji se odnedavno predstavlja samo imenom Yundi, s milijunskim nakladama prodanih albuma i nastupima u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama, u Zagrebu svira djela Chopina, Schumanna te Beethovenove sonate popularne pod naslovima Mjesečina i Appasionata.

Koncert otvara novu sezonu ciklusa Piano fortissimo, a namijenjen je i pretplatnicima ciklusa Svijet glazbe.

Posjetitelji zagrebačkog koncerta među prvima će u svijetu moći kupiti i novi Yundijev CD s glazbom Beethovena i Schumanna koji je upravo jučer objavila tvrtka Deutsche Grammophon. Nakon koncerta pijanist koji samo u Kini ima vojsku od nekoliko desetaka milijuna obožavatelja u predvorju će Lisinskog dijeliti i autograme. 

TUŽNA SUDBINA PLEMIĆKOG DVORCA

Mali grof bio je omiljen među svojim vršnjacima. U školu je dolazio kočijom. A uz ovaj dvorac veže se i jedna legenda

Iako su ovi čvrsti, više od šest stoljeća stari temelji na kojima je izgrađen dvorac u Cerniku, preživjeli čak i tursko osvajanje, a sam dvorac preživio je Prvi i Drugi svjetski rat te Domovinski rat i potres koji mu je znatno oštetio krovište, pitamo se hoće li taj biser arhitekture preživjeti i nemar i zaborav, kako vlasnika, tako i hrvatskih institucija?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.