"stardust"

Pogledajte ekskulzivni insert iz novog filma o Davidu Bowieju

Foto: IMDb
Pogledajte ekskulzivni insert iz novog filma o Davidu Bowieju
16.04.2020.
u 13:44
Uskoro će svoju premijeru imati film "Stardust" o 24-godišnjem Davidu Bowieju i njegovoj transformaciji u slavni alter-ego Ziggy Stardust.
Pogledaj originalni članak

Film "Stardust" redatelja Gabriela Rangea, trebao je svoju premijeru doživjeti na Tribeca Film Festivalu ovog tjedna, no on je, naravno, odgođen. Zbog toga su producenti i redatelj odlučili prikazati ga online, a točan datum premijere još se čeka. 

Radnja filma smještena je u 1971. godinu, a prati 24-godišnjeg Davida Bowieja na njegovom neslavnom putu u SAD, koji ga je inspirirao na stvaranje svog slavnog alter-ega Ziggyja Stardusta. 

- Odlučio sam napraviti film o tome što je to što nagoni nekoga da postane umjetnik, što ih tjera da stvaraju. Taj netko je u ovom filmu David Bowie, osoba o kojoj razmišljamo gotovo isključivo kao o zvijezdi ili nekom od njegovih alter-ega poput Ziggyja Stardusta, Aladdina Zanea... On je netko koga sam u životu vidio samo s velike udaljenosti, iza maske, kao kakvo božansko, izvanzemaljsko biće. Čak i kada je umro, to je djelovalo gotovo koreografirano, a on se nikada nije doimao poput običnog čovjeka - rekao je redatelj Gabriel Range. 

Davida Bowieja u filmu glumi glazbenik Johnny Flynn, a zanimljivo je da u cijelom filmu nema nijedne Bowiejeve pjesme.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.