Novi međunarodni uspjeh

Premijera Mire Gavrana u Bugarskoj

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Premijera Mire Gavrana u Bugarskoj
16.02.2016.
u 18:30
Pogledaj originalni članak

U subotu , 20. veljače, Miro Gavran će imati premijeru komedije “Traži se novi suprug” u Dramskom kazalištu Loveč u gradu Loveču u Bugarskoj. Njegovo je djelo na bugarski jezik prevela  Aleksandra Liven, redatelj je Valentin Tanev, dok u glavnim ulogama nastupaju  Albena Koleva, Tončo Tonkmečiev i Valentin Tanev.

Ova vesela Gavranova komedija do sada je s velikim uspjehom izvođena u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Njemačkoj te u samoj Bugarskoj. Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 38 jezika, a autor kaže kako je posebno ponosan na činjenicu da je po njegovim dramama nastalo više od 300 kazališnih predstava diljem svijeta te da ih je vidjelo više od tri milijuna gledatelja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PL
plaha
09:24 17.02.2016.

Je l možda netko zna u kakvim se prostorima /selima izvode te nevjerojatno umne predstave?

BA
barkod
19:49 16.02.2016.

Što bi dali ovi iz ljevičarske medijske falange da njihovi Jergovići ili Frljići imaju ovakve uspijehe doma i u inozemstvu. Koji bi to bili ditirambi i ode njihovom ljubimcu ili ljubimici , a tek region i kultura . Ovako sve čestitke dragom , vrijednom i samozatajnom profesoru Gavranu. Neka ga posluži zdravlje i književna inspiracija.