odlazak slovenskog REDATELJA

Preminuo Marjan Bevk

Preminuo Marjan Bevk
10.03.2015.
u 08:07
Među hrvatskim kazalištarcima Marjan Bevk je imao brojne prijatelje. Po rječima Mire Gavrana “bio je istinski zaljubljenik u kazalište, divan čovjek, maštovit redatelj, koji je poštivao i glumce i kazališne pisce i publiku ”
Pogledaj originalni članak

Nakon duge i teške bolesti 6.ožujka je umro slovenski kazališni redatelj Marjan Bevk ( r.1951.), sin slovenskog književnika Franceta Bevka i otac slovenske glumice Alide BevkDiplomirao je studij režije u Ljubljani na Akademiji za kazalište,  radio, film i televiiziju. Režirao je u teatrima u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, Austriji, Srbiji i Mađarskoj.

Na scenu je postavio čak devet drama i komedija hrvatskog dramatičara Mire Gavrana: počev od nagrađivane drame “Kreontova Antigona” u SNG Maribor daleke 1985.godine, pa sve do komedije “Muž moje žene” u ljubljanskom Teatru “Moje gledališče”  1992.godine, koja je tijekom devedesetih godina imala preko tri stotina kazališnih repriza.

U Zagrebu je Bevk režirao u Kazalištu TREŠNJA  Josipa Vandota “Kekec”, u Teatru &TD “Dragi moj lažljivče” G. B. Shawa, te u Epilog Teatru Gavranov “Veseli četverokut”. Bevk je bio pokretač i umjetnički voditelj  međunarodnog Festivala Kluže.

Među hrvatskim kazalištarcima Marjan Bevk je imao brojne prijatelje. Po rječima Mire Gavrana “bio je istinski zaljubljenik u kazalište, divan čovjek, maštovit redatelj, koji je poštivao i glumce i kazališne pisce i publiku” .

>> Ostajem u DHK

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.