Svijet bajki

Prvih sto godina šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić

Foto: pixsell
Prvih sto godina šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić
12.04.2013.
u 14:55
Hlapić je postao kultni lik hrvatske čitateljske nacije. Nakon niza generacija djece odrasle na ovom tekstu dolaze nove, kojima Hlapić otvara prozore mašte, rekao je Majhut
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnja manifestacija \"U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić\", koja će se od 14. do 20. travnja održati u Slavonskom Brodu, proteći će u znaku stogodišnjice objavljivanja prvog hrvatskog romana za djecu \"Čudnovate zgode šegrta Hlapića\" i pod pokrvoteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića. Svečanost otvorenja \"Sretno Hlapiću\" održat će se u nedjelju, u  17 sati, na središnjem gradskom trgu Korzu.

Prema riječima predsjednika Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti Berislava Majhuta, \"Čudnovate zgode\" jedinstvene su po tome što je riječ o najobjavljivanijem hrvatskom romanu uopće, koji se obraća najmlađoj čitateljskoj publici.

- Hlapić je postao kultni lik hrvatske čitateljske nacije. Nakon niza generacija djece odrasle na ovom tekstu dolaze nove, kojima Hlapić otvara prozore mašte,  rekao je Majhut. Brojna publika s nestrpljenjem očekuje novu glazbeno-scensku čaroliju kazališne radionice, koja je ove godine odabrala upravo \"Šegrta Hlapića\". Predstava Dubravke Zrnčić-Kulenović odigravat će se svakodnevno od ponedjeljka do petka, a na pozornici će biti oko 90 mališana. Novi prinos \"ivanologiji\" brodski ogranak Matice hrvatske dat će četvrtim sveskom Sabranih djela hrvatskog Andersena, koji će biti predstavljen u sklopu Međunarodne znanstvene konferencije \"Od čudnovatog do čudesnog\".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.