Večeras na koncertu u Areni očekuju se i premijer Ivo Sanader i gradonačelnik Milan Bandić, a skupina nastupa s bivšim članovima

Rođendan Prljavog kazališta sa 23.000 uzvanika

17.01.2009.
u 11:39
Pogledaj originalni članak

S nama će nastupiti naši glazbeni istomišljenici s početka Davorin Bogović i Marijan Brkić, a žao mi je što nismo uspjeli nagovoriti Nina Hrastea da ponovo s nama izađe na scenu i što nije mogao doći Zok Cvetković – rekao nam je Jasenko Jajo Houra, vođa Prljavog kazališta, skupine koja će večeras proslaviti svoj trideseti rođendan i tako koncertom službeno otvoriti novu zagrebačku Arenu.

Na koncert su pozvani svi bivši članovi Prljavog kazališta, supruge i djeca članova skupine, a uz mnoge poznate osobe iz javnosti očekuju se i posebni gosti: predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Prljavo kazalište danas su Jasenko Houra, Mladen Bodalec, Tihomir Fileš, Dubravko Vorih, Jurica Leikauf i Mario Zidar, a u prvoj postavi prije trideset godina uz Houru i Fileša bili su još Zoran Zok Cvetković, Nino Hraste i Davorin Bogović.

– A naš prvi koncert bio je u Dubravi, u jednoj rupi u Cerničkoj 1, i da nije bilo tog nastupa, možda ne bi bilo ni Arene danas – kaže sa smiješkom Houra.

– Filko je išao u osmi razred i imao samo 14 godina kad je počeo vježbati s nama!

Ulaznice od lani
Od toga je prošlo više od trideset godina, a koncert u Areni bit će vrhunac turneje Karlovačko live, koja je počela u Splitu. – Pa mi smo jedini bend na svijetu čije su karte razgrabljene godinu prije koncerta – kaže Tihomir Fileš, koji je producent i menadžer nove turneje. Njegova je i ideja za vrhunsku scenu koja je izrađena u Velikoj Britaniji, po originalnom crtežu Mirka Ilića s davnoga prvog albuma skupine. I to rasnom punkerskom!

Iz teretane na scenu
– Svaki je koncert po nečemu najvažniji. Nama je i 1989. na Trgu bilo biti ili ne biti, kao i sada u Areni – kaže Mladen Bodalec. To je takav posao i nama je važan baš svaki nastup.

Pjevač Prljavaca dugo se pripremao za ovaj nastup. Uz režim zdrave prehrane, pojačane vitaminima, Bodalec je vježbao u teretani zbog održavanja forme.

– Uvijek je tako. Tjedan prije koncerta obično se moliš da ako treba biti neka prehlada ili viroza, nek bude odmah, da se možeš zaliječiti. Ali tri dana prije koncerta želiš da ti ne bude ništa, da ne bismo morali odgađati zbog mog grla – govori Bodalec, koji je večer prije koncerta bio u odličnoj kondiciji.

– Ovo je najbolja turneja Karlovačko live do sada. U svih sedam gradova dvorane su bile prepune i publika oduševljena, a tako će biti i večeras – kaže Darko Hlupić. – Samo u tehničkoj organizaciji koncerta ima više od 860 ljudi, od tehnike do sigurnosti i organiziranja prometa. Čak 40 autobusa vozit će publiku od Inine zgrade do dvorane. Već sada se sa sigurnošću može reći da će koncert Prljavog kazališta biti spektakl za pamćenje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr