Novi CD

Savršeno za lijene i kasne noćne sate

Foto: arhiva
Savršeno za lijene i kasne noćne sate
22.08.2012.
u 16:06
Dok slušate njenu glazbu, jasno vam je da je ta djevojka k nama očito zalutala iz nekog drugog vremena i svijeta
Pogledaj originalni članak

Tko zna koji bi tijek imao život Melody Gardot da prije osam godina, vozeći bicikl, nije stradala u prometnoj nesreći koja ju je najprije prikovala za krevet, a nastavila je živjeti s trajnim problemima? S fotofobijom se još i mogla nositi, no preosjetljivost na glasnu glazbu mladu je kantautoricu iz New Jerseyja primorala na radikalnu stilsku promjenu: na skladanje tiših, jazzom obojenih kompozicija koje su joj priskrbile usporedbe s Norah Jones. No Gardot je još tiša, introspektivnija i manje sklona eksperimentiranju s rockom pa joj albumi funkcioniraju kao savršeni soundtrack za lijene, kasne noćne sate.

Od tri albuma, koliko ih je dosad snimila, “The Abscence” najviše se napaja iz latinoameričkih izvora. “Amalia” je naročito šarmantna, ali cijeli album odiše profinjenošću u izvedbi i ugođaju. Pjesma “So We Meet my Heartache” zvuči kao da je snimljena prije pola stoljeća u nekom noćnom baru, i to joj je najveći kompliment. Ako nekome savršeno stoji pojam retro, onda je to Melody.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.