Durang u Komediji

Sputani i nesputani ljubavni i seksualni odnosi u Komediji

Foto: arhiv
Sputani i nesputani ljubavni i seksualni odnosi u Komediji
23.05.2011.
u 11:00
U kazalištu Komedija premijerno je izvedena predstava "Terapija, terapija" američkog dramatičara Christophera Duranga. Redatelj je Damir Lončar
Pogledaj originalni članak

Glumac i redatelj Damir Lončar na scenu Komedije postavio je komad “Terapija, terapija” američkog dramatičara Christophera Duranga. Zanatski uredna predstava publiku nasmijava duševnim i ljubavnim patnjama likova koji imaju puno vremena baviti se samo svojom sputanom seksualnošću i nesputanim odnosima.

Bruce, kojega decentno glumi Goran Malus, biseksualac je koji preko oglasnika traži ženu. Partnerica Prudence u ponekad i preenergičnoj interpretaciji Vanje Ćirić čak i pristaje na svojevrsni trokut s Bruceovim stalnim partnerom Bobom (sjajni Igor Mešin) kojem se pozicija kućnog ljubimca u heteroseksualnoj vezi ipak ne sviđa. Kritička oštrica rezervirana je za psihijatre koji su u jednom trenutku zavladali obiteljskim odnosima i potpuno zamijenili ulogu koju je nekada u društvu imala Crkva. Ovdje su prilično dobro kritizirani u liku seksom opterećenog dr. Framinghama kojega karikirano glumi Saša Buneta i potpuno pomaknute, ali i svrsishodne gđe Wallace koju maestralno donosi Dubravka Ostojić. I baš je ona generator te protočne bulevarske predstave.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.