ŽAR PTICA

'Strah u ulici lipa' gostuje u Bukureštu

Foto: žar ptica
'Strah u ulici lipa' gostuje u Bukureštu
29.09.2009.
u 15:02
"Strah u ulici lipa", najizvođenija predstava GK "Žar ptica" u protekloj sezoni, s više od osamdeset izvedbi, gostovanjem u Bukureštu nastavlja sjajan festivalski niz.
Pogledaj originalni članak

"Strah u ulici lipa", najizvođenija predstava GK "Žar ptica" u protekloj sezoni, s više od osamdeset izvedbi, gostovanjem u Bukureštu nastavlja sjajan festivalski niz.

Naime, dosadašnja festivalska gostovanja predstave "Strah u ulici lipa", pored odličnog prijema kod tinejdžerske publike, na Marulićevim danima u Splitu i Naj, naj, naj festivalu  bila je okrunjena i nagradama za najbolju režiju - Oliveru Frljiću.

Mlada je publika predstavu "Strah u ulici lipa" prepoznala kao svoj hit zbog aktualnosti tematike mobinga i nasilnosti među djecom. Klasični Matošecov tekst iščitan na moderan način, specifičnim režijskim rukopisom Olivera Frljića i odličnom igrom mladog ansambla koji predvodi iskusni kazališni veteran Džimi Jurčec, trideset godina nakon objave nije izgubio ništa na aktualnosti, dapače, kao da je i pisan za današnje vrijeme sa snažnom, univerzalnom porukom o nenasilju i potrebi za ljubavlju. 
  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.