NOVI ŠPIJUNSKI FILM

Tom Cruise i Denzel Washington u 'novom' Bourneu

12.02.2009.
u 11:18
Pogledaj originalni članak

Denzel Washington i Tom Cruise možda će uskoro udružiti snage u novome špijunskom spektaklu "Matarese Circle". Prema navodima medija potonji glumac u posljednjoj je fazi pregovora, dok je Washington već potpisao ugovor za rad na filmu koji će režirati slavni David Cronenberg.

Scenarij filma temeljen je na romanu Roberta Ludluma, kojeg poznavatelji špijunskog žanra pamte po seriji o agentu Bourneu, i čije su filmske adaptacije postigle golemi uspjeh i kod kritike i kod publike. Radnja filma vrti se oko dva smrtna neprijatelja, ruskog agenta Vasilija Taleniekova (Cruise) i američkog obavještajca Brandona Scofielda (Washington) koji, slijedom prilika, moraju ujediniti snage ne bi li se suprotstavili tajnom društvu "Matareseova kruga" koje se sprema na osvajanje svijeta.

Producenti filma (studio MGM i Relativity Media) platili su tri milijuna dolara za prava na ovaj idejni nastavak «Bourneova serijala», te se nadaju da će box-office na kraju omogućiti da novi film postane uspješna franšiza špijunskih filmova. (MBB)

Pogledajte na vecernji.hr