Svijet glazbe

TV spot na Mahlerovu glazbu kao najava Saske državne kapele

Foto: KDZ
TV spot na Mahlerovu glazbu kao najava Saske državne kapele
16.10.2013.
u 20:00
Spotom se najavljuje gostovanje slavnog orkestra u ciklusu Svijet glazbe u četvrtak, 17. listopada, u Lisinskom
Pogledaj originalni članak

Nakon fenomenalnog pijanističkog recitala Jevgenija Kissina na početku sezone, Koncertna direkcija Zagreb u ponovno pokrenutom prestižnom koncertnom ciklusu Svijet glazbe u dvoranu Lisinski dovodi i jedan slavni svjetski orkestar: Sasku državnu kapelu iz Dresdena. Osim što je jedan od najstarijih na svijetu, ansambl je zbog svojih izvedbi u glasovitoj drezdenskoj Semper-operi nedavno u velikoj kritičarskoj anketi časopisa Opernwelt proglašen orkestrom godine.

Orkestar u Zagreb dolazi pod vodstvom slavnog maestra, korejskog dirigenta Myung-Whuna Chunga, a na programu je Deveta simfonija Gustava Mahlera. Upravo Mahlerova glazba poslužila je i kao osnova za televizijski spot koji je kao najavu ovog velikog i važnog kulturnog događaja naručila Koncertna direkcija Zagreb. Spot se naveliko širi i društvenim mrežama, a postavljen je i na Youtube. Spot je u produkciji Rational Internationala režirao Mario Mlakar, a autori koncepta su Elitsa Mateva, Marko Vilipić i Bojan Opačak.

Važna informacije za studente glasi da će sat vremena prije početka koncerta ulaznice koje preostanu na blagajni Lisinskog moći kupiti po cijeni od samo 30 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.