InDizajn

U Zagreb stiže veliki zagovornik stvaranja novih zelenih površina u gradovima

Foto: Duilio Piaggesi/IPA/PIXSELL
U Zagreb stiže veliki zagovornik stvaranja novih zelenih površina u gradovima
23.07.2019.
u 11:37
Na 4. izdanju zagrebačkog festivala Stefano Boeri, sveučilišni profesor, autor stručnih knjiga i vlasnik arhitektonskog studija, održat će predavanje 'Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma'.
Pogledaj originalni članak

Talijanski arhitekt Stefano Boeri, autor impresivne Vertikalne šume u Milanu, koncepta koji se sastoji od dva nebodera s luksuznim stanovima i terasama sa 'živim' drvećem, bit će gost ovogodišnjeg InDizajn – Festivala modernog doma, koji će se održati od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb.

Na 4. izdanju zagrebačkog festivala taj će sveučilišni profesor, autor stručnih knjiga i vlasnik arhitektonskog studija, održati predavanje 'Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma', najavili su organizatori. 

Stefano Boeri (Milano, 1956.) projektirao je stadione, šoping centre, te neke od najljepših i najluksuznijih vila na svijetu, no najviše je zamijećen po inovativnom projektu 'Bosco verticale' kojim u gradove i urbane sredine vraća zelenilo - konkretno u milanskom je riječ o oko 10 tisuća četvornih metara vegetacije. 

U svom radu zagovara zaštitu i povećanje zelenih površina u gradu, stvaranje novih parkova i vrtova, pretvaranje gradskih krovova u travnjake i povrtnjake, zidova i urbanih barijera u zelene fasade, a urbanih praznina i dvorišta u zelene oaze.

Osim u Milanu, ima urede u Tirani i u Šangaju, a njegovo je predavanje na InDizajnu uvršteno u program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata. 

Na festival u Arenu dolaze i brojni drugi stručnjaci iz područja dizajna i arhitekture, te više od 80 izlagača na više od pet tisuća četvornih metara izložbenog prostora. 

U sklopu najprometnijeg festivalskog izložbenog prostora, Bazar, svoje će proizvode za dom predstaviti i prodavati hrvatski kreativci i dizajneri, a tijekom sajma će se održavati i radionice različite tematike, od keramike i tapiserije do biljaka i izrade kokedame, forme bonsaija.

Održat će se i prodajna cash & carry izložba na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti te organizirati edukativne i zabavne radionice za najmlađe posjetitelje.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.