ORGANIZATORI ZLATNE KOOGLE

'Za Dvornikovo ime na dodjeli dobili smo Danijelino odobrenje'

26.02.2009.
u 13:05
Pogledaj originalni članak

Posljednjih se dana u medijima dignula prašina zbog pojave imena Dine Dvornika na popisu izvođača ovogodišnje dodjele Zlatne koogle što će se održati 4. i 5. ožujka u KSET-u. Neki mediji su pisali kako Danijela nije znala da će njegovo ime osvanuti na plakatima i da je kazala kako je nakon Dinova “uskrsnuća” na zadarskom karnevalu više ništa ne ljuti. To se, naravno, odnosilo na dio karnevalske povorke gdje je skupina maškara uprizorila pjevačev pokop. Tada je iz lijesa izašao muškarac obučen u kostim Dine Dvornika te počeo pjevati njegov posljednji hit “Hipnotiziran”.

Iako se nagađalo da je možda riječ o pogrešci ili jednostavno marketinškom triku, organizatori dodjele Zlatne koogle su kazali, pišu neki mediji, da nije riječ o greški niti o jeftinoj reklami te da je Danijela Dvornik obaviještena o njihovu projektu. Također su kazali da osuđuju čin zadraskih maškara i da se za ovaj projekt ne bi odlučili bez znanja Dvornikovih.

Na našu adresu naše redakcije stigao je još jedan odgovor organizatora, koji je napisala Maja Jurić, njihova predstavnica za odnose s javnošću, koja se osvrnula na nastalu situaciju. Kako bi se riješila zavrzlama, Jurić je priložila i pismenu korespondenciju i odobrenje Danijele Dvornik za ideju performansa kojim bi se upriličilo iskazivanje pijeteta besmrtnom kralju funka.

- Iz te je korespondencije vidljivo da nam je Danijela Dvornik nedvojbeno dopustila realizirati ideju “uskrsnuća” Dine Dvornika kroz njegovu glazbu i fingiranje prisutnosti u nekom spiritualnom obliku - kaže Jurić. U nastavku možete pročitati prijepis korespondencije Maje Jurić i Danijele Dvornik, koja je pisana 16. veljače 2009.

- Bok, Danijela, još jednom i ispričavam se na smetnji. Središnje večeri u četvrtak u Ksetu će nastupati 99%, Rundek, Connect, Dječaci, Diyala i Vatra kao neki od nominiranih. Ali, evo, najavili bismo i nastup Dina Dvornika čiji će se duh nadviti nad mjestom na kojem se spominje njegovo ime, a to nikako ne bismo bez Vašeg dopuštenja. Puštali bismo glazbu ili napravili neki mali performans s dimnim kutijama na sceni... uglavnom, nešto otkačeno na što bi on s pomaknutim smislom za humor kakav i mi njegujemo sigurno pristao i bio zadovoljan. Ne bismo nikako htjeli da od toga ispadne neko neukusno reklamiranje i baratanje njegovim imenom, ali kako ova nagrada nema nikakvu komercijalnu svrhu, čisti smo 100 posto s te strane. Pa, ono, ako Vi mislite da bi to bila dobra zezancija... što mislite o ideji?

Danijelin odgovor, kako se vidi iz priloženog bio je kratak i jasan:
- Draga Majo, nema problema. Danijela

(p.s)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr