„Pismo H. Mülleru"

ZKM gostuje u legendarnom newyorškom kazalištu La MaMa

Foto: arhiva VL
ZKM gostuje u legendarnom newyorškom kazalištu La MaMa
05.12.2012.
u 13:45
Predstava se bavi sudbinom muškarca koji se odlučio vratiti u svoju zemlju kako bi pokušao živjeti u društvu straha i nadziranja
Pogledaj originalni članak

Predstava „Pismo Heineru Mülleru“ Gorana Ferčeca u režiji Bojana Đorđeva i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje od četvrtka 6. do nedjelje 9. prosinca u kultnom newyorškom kazalištu La MaMa u okviru foruma Mladih europskih redatelja, koji je nastao u suradnji spomenutog kazališta i Europske kazališne konvencije, uz podršku fonda „The Trust For Mutual Understanding“ i Europske komisije. To je, nakon „Garaže“ Zdenka Mesarića u režiji Ivice Buljana – drugo gostovanje ZKM-a u La MaMi.

Izvedbeni tekst "Pismo Heineru M." preveden je na njemački, slovenski i engleski jezik te je dobitnik dviju nagrada: Austrijskog kulturnog foruma za godinu 2007. u sklopu međunarodnog projekta Govoriti o granicama i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2007./2008. Predstava se bavi sudbinom muškarca koji se odlučio vratiti u svoju zemlju kako bi pokušao živjeti u društvu straha i nadziranja u kojem i minimalno odstupanje od svakodnevne socijalne koreografije javnih prostora postaje ravno terorističkom činu.

Trojica glumaca Goran Bogdan, Danijel Ljuboja i Frano Mašković pokušavaju nam prikazati taj čin, dok hotel, ulica, metro, aerodrom bivaju transformirani u poligone za paniku, a naizgled neutralni prolaznik prisiljen je postati voajer, talac, sudionik i svjedok tog zbivanja. Scenograf predstave „Pismo Heineru Mülleru“ je Siniša Ilić, kostimografkinja Doris Kristić, koreografkinja Selma Banich te glazbu izvodi grupa Nina Levkov.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.