biografski spektakl

Zvijezda “Ozarka” Julia Garner glumit će Madonnu

Foto: PIXSELL
Zvijezda “Ozarka” Julia Garner glumit će Madonnu
10.06.2022.
u 10:34
Audicija za glavnu ulogu opisana je kao “Madonnine igre gladi” za najmanje desetak finalistica
Pogledaj originalni članak

”Toliko je neispričanih priča s putovanja na koja me je život odveo kao glazbenicu, plesačicu i ženu. Nažalost, scenarije o meni uglavnom su pokušavali pisati muškarci i to su bila užasna, površna sranja. Shvatila sam da moju priču nitko ne može ispričati bolje od mene.”

Tim je riječima 2020. godine kraljica popa Madonna najavila režiju vlastitog biografskog filma. Scenarij je razvijala s oskarovkom Diablom Cody, autoricom scenarija za film “Juno” i serije “United States of Tara”, da bi ga potom preuzela scenaristica filmova “Tajnica” i “Djevojka u vlaku” Erin Cressida Wilson. Ovih dana glasno je odjeknula još jedna najava: glavna uloga ponuđena je Juliji Garner, zvijezdi serije “Ozark”, koja joj je donijela dva Emmyja.

Garner se za ulogu navodno natjecala s najmanje desetak finalistica višemjesečnog selekcijskog procesa, koji su upućeni opisali kao “Madonna boot camp” i “Madonnine igre gladi”. Maratonski niz audicija uključivao je pjevanje, glumu i intenzivne cjelodnevne seanse s Madonnom i njezinim koreografom. Takvoj “madonizaciji” podvrgnute su navodno Florence Pugh iz “Malih žena”, Alexa Demie iz “Euforije”, australska indie miljenica Odessa Young, kao i pjevačice Bebe Rexha i Sky Ferreira.

Na prvu, Garner je zaista sjajan izbor: od fizičke sličnosti, koja je jasna već na temelju njezina lika Ruth u “Ozarku”, preko zavidnih mogućnosti glumačke transformacije koje je pokazala ulogom majstorske prevarantice u seriji “Inventing Anna” do sposobnosti da prenese emocije kojima nas je pomela u festivalskom hitu “Asistentica”.

Još nije objavljeno koji će period Madonnine “lude vožnje” film pokrivati, ali neslužbene informacije sugeriraju da će se raditi o priči o usponu, od početaka bavljenja glazbom do slavne turneje “Blond Ambition”, koja je 1990. godine izazvala tektonski pomak u svijetu glazbe, mode i pop-kulture. Premijera se očekuje krajem 2023. ili početkom 2024. godine. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.