NAMJEŠTAJ Pala prodaja i Lesnini, Slovenci usporavaju s otvaranjem novih centara u RH

Lesnina u Jankomiru tek dogodine

07.06.2009.
u 18:03
Pogledaj originalni članak

Pad prodaje namještaja na hrvatskom tržištu, osjetila je i slovenska Lesnina, koja je odgodila otvaranje svog najvećeg hrvatskog centra u Jankomiru početkom kolovoza.

Neki hrvatski trgovci tvrde da im je promet pao i 60 posto. No, Bojan Papič, predsjednik uprave Lesnine, tvrdi kako su podbačaj od 50 posto i više imale zemlje istočne Europe - Mađarska, Rusija i Ukrajina, dok su Hrvatska, Slovenija i Srbija prošle nešto bolje, s padom prodaje 20-30 posto. No, i to je dovoljno da Lesnina uspori gradnju centra u Jankomiru vrijednog 40 milijuna eura i njegovo otvaranje odgodi za iduću godinu.

- Zbog recesije smo s jedne strane usporili naše planove vezane za otvaranje novih centara, a s druge strane pojačali aktivnosti vezane za akvizicije novih lokacija - kaže Papič, ističući da su u zadnjih šest mjeseci sklopili ugovore za tri nove lokacije u Hrvatskoj. Podsjetimo, Lesnina u Hrvatskoj planira graditi još tri centra - u Zadru, Osijeku i Puli u idućih pet godina. Za to vrijeme i u Srbiju je planirala uložiti oko 100 milijuna eura te granati biznis i u Češkoj, BiH i Crnoj Gori.

- Planovi nam i dalje ostaju isti - pokriti hrvatsko tržište u cjelini i nastaviti širenje u Srbiji. Samo ćemo dinamiku prilagoditi stanju na tržištu - kaže Papič. Dodaje da tvrtka odlično surađuje s hrvatskim namještajcima, čemu je najbolji dokaz veća ponuda hrvatskog nego slovenskog namještaja u Lesnininim centrima u Hrvatskoj i Srbiji.

Pogledajte na vecernji.hr