u slast!

3 slasna recepta s rog-paprikama koje morate pripremiti

Foto: Thinkstock
3 slasna recepta s rog-paprikama koje morate pripremiti
01.09.2016.
u 11:28
Osim uobičajenog i najčešćeg načina pripreme, pečenja, rog-paprike možete pripremati na više načina i u njima će pravi gastroljupci uistinu uživati.
Pogledaj originalni članak

Idealno je vrijeme da se opskrbite rog-paprikama. 

Osim uobičajenog i najčešćeg načina pripreme, pečenja, rog paprike možete pripremati na više načina i u njima će pravi gastroljupci uistinu uživati. 

Pečene paprike punjene sirom

Odaberite zdrave paprike, dobro ih operite i osušite. Skinite im "kapu" i očistite sjemenke. Kada su spremne za punjenje, u zdjeli pripremite smjesu. Zamiješajte jaje, svježi sir, po želji kiselog vrhnja i/ili ribanog sira. Začinite s malo maslinova ili repičina ulja, dodajte začinsko bilje i malo soli te napunite paprike dobivenom smjesom. 

Paprike posložite u namašćeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Cordon blue paprike

Očistite i operite paprike te ih napunite sirom i šunkom. Po želji možete dodati i šampinjone ili mješavinu gljiva. Napunjene paprike uvaljajte u brašno, zatim u jaja koja ste prethodno posolili te u mješavinu mrvica i sezama ili mrvica i ribanog parmezana. Pecite ih u vrućem ulju dok ne budu gotove. Poslužite s umakom po želji ili ih samo poprskajte limunovim sokom. 

Musaka

Ispecite paprike i skinite im kožicu. Dok se namaču u soku koji su pustile, pripremite meso i krumpir za musaku. Krumpir narežite na ploške i začinite. Na luku pirjajte mljeveno meso i začinite. Kada je gotovo, slažite u lim za pečenje red krumpira, mljevenog mesa i pečenih paprika. Kada ste sve sastojke potrošili, musaku zalijte smjesom jaja i kiselog vrhnja i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 minuta. 

>>Zanimljiva kombinacija ćevapa i lepinje: Mazalice – jednostavno predjelo s roštilja

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.