ozbiljna stvar

3 stvari na koje trebate pripaziti prilikom zajedničkog života

Foto: Thinsktock
3 stvari na koje trebate pripaziti prilikom zajedničkog života
21.06.2014.
u 13:00
Precizno se dogovorite o raspodjeli troškova, jer su novčani problemi najčešći razlog prekida.
Pogledaj originalni članak

1. Razgovarajte o osjetljivim temama

Ako zajednički život doživljavate kao znak ozbiljnosti veze, onda mu to i recite. Ne dozvolite da vas u tome spriječi strah ili sramota da ćete ostaviti dojam zahtjevne osobe.

Veze su ozbiljna stvar i o njima se mora razmišljati i razgovarati.

2. Vodite računa o financijama

Precizno se dogovorite o raspodjeli troškova, jer su novčani problemi najčešći razlog prekida. Zajednički fond za plaćanje računa može biti dobra ideja, ali nemojte na samom početku prilagati sav osobni prihod (a to nemojte tražiti ni od partnera). Kada je o zajedničkoj blagajni riječ, utvrdite i najveći iznos koji možete uzeti a da ne obavijestite drugu stranu.

3. Budite mudri!

U slučaju da zajedno kupite nekretninu, unaprijed se dogovorite o načinu podjele ili plaćanju računa u slučaju da prekinete.

Ako imate zajednički kredit, oboje ste odgovorni za cijeli iznos.

>>Jeste li spremni na zajednički život? Odgovorite na ovih 5 pitanja

>>Ovo su znakovi po kojima ćete prepoznati da je vaš partner – nesretan!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

X2
xychhr-200
14:09 21.06.2014.

Novac jeste česti razlog za svađe i razvode, ali još učestaliji razlog je seks - jer su mnoge žene zbog aljkavosti, nepažnje, neznanja i egoizma muškaraca godinama nezadovoljne i nesretne - dok jednog dana jednostavno ne pukne balon.