Dan zaljubljenih

A zašto se ne biste za Valentinovo počastili putovanjem? Evo gdje

Foto: Thinkstock
Ljubav, veza
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Opatija
Foto: Tanja Božić
Venecija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
pariz
05.02.2015.
u 18:30
U vrhu je ljestvice odredišta za zaljubljene Opatija, a od europskih gradova Venecija, u kojoj parovi mogu osjetiti i živost karnevala
Pogledaj originalni članak

Zaljubljeni uskoro slave svoj dan – Valentinovo, koji ove godine “pada” u subotu, što je mnogima dodatni poticaj da ga proslave na nekom romantičnom putovanju.

Kako nam kažu u putničkim agencijama, za kraća putovanja za Dan zaljubljenih najčešće se odlučuju mladi, ali i dugogodišnji bračni parovi. Najtraženija domaća romantična destinacija je Opatija, u čijim se hotelima uvijek nude i dodatne usluge poput fitnesa, sauna, animacije i slično. Dobro prolaze i toplice koje nude posebno osmišljene wellness i spa programe za opuštanje udvoje.

Od europskih gradova na vrhu ljestvice odredišta za zaljubljene je Venecija, u kojoj parovi mogu osjetiti i živost karnevala. Parizu, koji je u različitim izborima romantičnih gradova gotovo uvijek pri vrhu, ove je godine taj zvjezdani status narušio nedavni teroristički napad. I dok su u agenciji Atlas polazak za Pariz 12. veljače otkazali (imaju ga u ponudi proljetnih putovanja), u agenciji Kompas kažu da je, unatoč tim događajima, potražnja za Parizom i dalje velika te da su rasprodali sva mjesta. U toj agenciji veliki je interes i za romantične produljene vikende u Veneciji (3 dana autobusom od 845 kuna), u Istanbulu (4 dana zrakoplovom od 2195 kuna i 920 kuna za zrakoplovne pristojbe) i u Rimu (4 dana zrakoplovom od 2195 kuna i 1100 kuna za zrakoplovne pristojbe).

U agenciji Atlas zanimanje bilježe i za romantične daleke destinacije, ponajviše za Dubai (6 dana, 6890 kuna s uključenim zrakoplovnim pristojbama), Kubu te Indiju i Šri Lanku. U toj agenciji nude i London, a last minute cijena za 4 dana od 12. do 15. veljače je 2990 kuna i 1130 kuna za zrakoplovne pristojbe. Novost je u ponudi te agencije vikend-putovanje na karneval u Nici 21. i 22. veljače posebnim zrakoplovom iz Zagreba (1740 kuna i 690 kuna za zrakoplovne pristojbe).

U agenciji Integral tek nešto malo mjesta ostalo je za romantična putovanja za Dan zaljubljenih autobusom, dva dana, za Veneciju u svim kombinacijama (Venecija, Venecija i Padova, Venecija i otoci lagune) kao i za Budimpeštu (450 kuna) i za Sarajevo (550 kuna).

>>Ruska i belgijska priča o ljubavi za cijeli život

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
Makava
19:13 05.02.2015.

A tko će ga platit? Moja pokojna baba?!

PA
Paton
09:44 06.02.2015.

ljubav je skupa bolje je se odreć žasuuuu

RI
RI813
13:09 06.02.2015.

ljubav je u nama koji je imaju. teška situacija