Promo

ABeCeDa prehrane: Kruška

Foto: PLIVAzdravlje
ABeCeDa prehrane: Kruška
VL
Autor
PR Članak
14.12.2010.
u 00:01
Najbolje je kruške jesti svježe, tada najbolje tonificiraju organizam
Pogledaj originalni članak

Kruška je plod drveta Pyrus communis. U 100 grama ploda kruške sadržano je 0,3 g proteina, 0,4 g masti, 9,5 g ugljikohidrata, 2,8 g ukupnih vlakana i 5 mg vitamina C. Kruška sadrži i neznatne količine masti, stoga ima na 100 grama nešto više kalorija od jabuke (oko 80 kcal u odnosu na 60 kcal), međutim kruške vilijamovke sadrže velike količine kalcija i željeza u odnosu na drugo voće, stoga se preporučuju kao obavezno voće u prehrani žena iznad 40 godine!

Koje su najbolje i kako ih izabrati: na tržnici birajte tvrde i sjajne kruške koje posjeduju miris, nećete pogriješiti.

Najbolje je kruške jesti svježe, tada najbolje tonificiraju organizam, a ako se već moraju pohraniti na neko vrijeme, onda je najbolje staviti ih samo nekoliko dana u najniži dio hladionika.

Više na PLIVAzdravlje.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr