Promo

Akademija zdravog življenja: Čeka nas Dalmacija

Foto: Luka Klun/Pixsell
akademija
Foto:
akademija (1)
Foto:
akademija (1)
VL
Autor
PR Članak
11.10.2010.
u 14:00
Kuhar Zoran Stanisavljević pripremio je recepte prema kojima će čitateljice spravljati autohtona jela Istre i Kvarnera. A na drugoj radionici kuha se dalmatinska spiza.
Pogledaj originalni članak

U ovogodišnjoj Akademiji zdravog življenja prve će kuhati Paula Kosić s otoka Krka te Daria Coc Štokić i Anica Mirosavljević iz Zagreba. Naše čitateljice kroz gastronomiju Istre i Kvarnera povest će kuhar Zoran Stanisavljević, koji je i osmislio prvu radionicu. I dok one, vjerujemo, s nestrpljenjem čekaju da pokažu svoja umijeća, o čemu ćete na stranicama Vrta čitati sljedeće nedjelje, najavljujemo već i drugu radionicu. Tema su joj autohtona jela i pića Dalmacije (Zadar, Split, Šibenik i otoci).

Šest radionica
Electrolux i Večernji list već sedmi put omogućuju vam da postanete sudionik Akademije zdravog življenja i okušate se u kuhanju. Pripremili smo šest radionica, u kojima uz Electrolux i Večernji list sudjeluju i Podravka, Hrvatski kulinarski savez i Badel 1862. Svi koji prate naše kulinarske radionice zasigurno se sjećaju da smo tijekom prošlogodišnjih radionica predstavili Electroluxovu internetsku stranicu www.dinnerexplorer.com/hr. Otkrili smo vam tako što to povezuje gastronomiju i argentinski tango, Oktoberfest, rumunjski festival gitara i noć vještica.

Ove godine radionice su posvećene domaćoj kuhinji. Vodeći vas kroz autohtone priče hrvatskih regija, namjera im je popularizirati hrvatske namirnice, jela, recepte i pića, te pokazati sve bogatstvo domaće kuhinje. Kroz radionice ispričat ćemo vam najljepše gastronomske priče Istre i Kvarnera, Dalmacije, Zagorja, Prigorja, Slavonije i dubrovačkog kraja. Sve radionice održavaju se pod mentorstvom kuhara iz Hrvatskoga kuharskog saveza.

Oni će osmišljavati teme i recepte pojedinih radionica prema kojima će odabrani sudionici pripremati jela. Čitateljima odabranima za sudjelovanje na radionici u pripremi jela pomagat će Podravkini promotori kulinarstva. Na kraju svake radionice jela će se kušati i ocjenjivati. Sudionik čije jelo bude proglašeno najboljim osvaja Electroluxov pekač kruha EBM 8000. No, i oni koji ne pobijede osvojit će utješne nagrade – Electroluxov štapni mikser ESTM 4200. Za nagrade su se pobrinuli i ostali suradnici naših radionica.

Prijava uz recept
Kulinarske radionice održavat će se svaki drugi utorak u Electroluxovu kulinarskom centru u Zagrebu, Slavonska avenija 2, opremljenom najnovijim Electroluxovim proizvodima koji olakšavaju pripremu i omogućuju pohranjivanje hrane. Druga radionica održat će se 26. listopada, a pod vodstvom odabranog kuhara upoznat ćemo vas s autohtonim jelima i pićima Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split i otoci).

Kroz Slavoniju i njezinu gastronomiju povest ćemo vas 9. studenoga, a kroz Podravinu (Varaždin, Čakovec, Koprivnicu i Viroviticu) 23. studenoga. Specijaliteti Zagorja na rasporedu su pete radionice, koja će se održati 7. prosinca, a 21. prosinca kuhat ćete prema autohtonim receptima dubrovačkoga kraja - Dubrovnika, Pelješca, Korčule, Metkovića i Cavtata. Za prijavu pošaljite nam recept povezan uz autohtona jela Dalmacije te napišite nešto o sebi. Odabrat ćemo troje čitatelja koji će 26. listopada kuhati u Electroluxovu centru. 

Prijavite se na Akademiju zdravog življenja na adresu kulinarskaakademija@vecernji.net

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr