prirodna ljepota

Ako danas vidite lijepu ženu dlakavih pazuha, koja će vam biti prva misao?

Foto: Ben Hopper
neobrijani pazuh
Foto: Ben Hopper
neobrijani pazuh
09.04.2014.
u 15:08
Kako se i zašto dogodilo da su dlake koje prirodno rastu postale na tijelu žene nepoželjne?
Pogledaj originalni članak

Ako danas vidite lijepu žensku osobu koja nije depilirala pazuhe, koja će vam biti prva misao?

Navikli na glatka i izbrijana ili depilirana ženska tijela vmnogi bi mogli pomisliti da se radi o osobi koja baš i ne drži do higijene.

No, kako se i zašto dogodilo da su dlake koje prirodno rastu postale na tijelu žene nepoželjne?

Fotograf Ben Hopper pozabavio se tim pitanjem na posve zanimljiv način. Okupio je oko sebe lijepe, samosvjesne, moderne i uspješne žene koje su pristale 'uzgojiti' dlake i fotografirati se za njegov projekt "Prirodna ljepota".

- Normalno je da imamo dlake, ali ako netko danas ne depilira pazuhe to će se protumačiti kao protest. Zašto? Gotovo cijelo stoljeće industrija ljepote ispire nam mozak i potiče na uklanjanje dlaka, iako su one sasvim prirodne, kaže umjetnik.

Kako bi naglasio poruku pobune protiv toga, kao modele angažirao je redom ljepotice iz industrije ljepote, mode, filma..

- Ne biste očekivali da će jedna manekena koja je sva uglađena, vitka, lijepa, imati dlakave pazuhe, kaže fotograf naglašavajući stereotip kako bi dodatno zakuhao stvari.

Čini se da je na dobrom putu. Kad je prije mjesec dana na svom Facebooku objavio prvu fotografiju, počeli su se nizati komentari. Jedni su bili šokirani, drugima se sve to "gadilo", treći su pak pozdravili njegove namjere. 

Projekt je išao dalje, a seriju fotografija objavio je na The Huffington Postu. Sve fotke možete pogledati na stranici The Real Ben Hopper.

>>Madonna objavila 'dlakavu' fotku: Nisam se obrijala i baš me briga

>>Šminka besprijekorna, bunda na ramenima, a noge bose i – dlakave

 
 
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PK
puši kurac
15:38 09.04.2014.

ovim putem bih zahvalio industriji ljepote!!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
15:28 09.04.2014.

Moja prva misao će biti - LOL, obrij to. Što je slijedeće, žene puštaju brokve, dlakave noge? Nije ovo prvi put da se potencira to pitanje, sjećam se da je prije nekoliko godina Julia Roberts pokazala dlakave pazuhe. Međutim, neće ići, te dlake su estetski odbojne i higijenski problematične. Ja ih također uklanjam iz higjenskih razloga.

Avatar petrolio
petrolio
15:56 09.04.2014.

bljak...