sukob velikana

Amy Winehouse prezirala je Alexandera McQueena

Foto: Pixsell
Amy (1)
Foto: Pixsell
Amy (1)
Foto: Pixsell
Amy (1)
10.08.2011.
u 11:36
Destruktivna pjevačica zbog nedefinirane uvrede mrzila je rad pokojnog dizajnera, a pokušaj pomirenja završio je u pepelu!
Pogledaj originalni članak

U jednom od rijetkih modnih intervjua za Harper's Bazaar, nedavno preminula Amy Winehouse nije navela Alexandera McQueena među svojim omiljenim dizajnerima, a Daily Mail otkrio je zašto.

Amyin prijatelj Archie Reed ispričao je novinaru kako je glazbenica pokojnog dizajnera prezirala zbog neke nedefinirane uvrede. Amy je stoga koristila svaku priliku da "popljuje" dizajnera – i to doslovno. 

– McQueen joj je poslao haljinu vrijednu 24.500 dolara kako bi joj se ispričao, no Amy ju je bacila na roštilj. Jednom je u Selfridgesu pljunula na njegovu kreaciju pa su je prodavačice natjerale da je plati. Prvo je odbila, no kasnije je samo rekla: "Dobro, ali recite Alexanderu McQueenu da sam uništila haljinu!" – otkrio je Archie

Animozitet između Amy i McQueena nije iznenađujuć s obzirom da glazbenica definitivno nije bila ovisnica o modi, a u njezinu krugu prijatelja našli su se tek rijetki pripadnici stilske elite.

Jedan od njih je i Karl Lagerfeld, koji je obožavao originalan stil i estetiku destruktivne pjevačice. Još 2007. proglasio ju je svojom muzom, a pjevala je i na otvaranju Fendijeve trgovine u Parizu.

Amy je u dobrim odnosima bila i s britanskom modnom kućom Fred Perry, za koju je osmislila i nekoliko vlastitih kolekcija. Iako je bilo pitanje hoće li njezini dizajni biti objavljeni posmrtno, Fred Perry je nedavno objavio kako su u dogovoru s Amyinim ocem odlučili pustiti kolekcije za jesen 2011. i proljeće 2012. u prodaju, a sav prihod će ići u zakladu koja nosi Amyino ime.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.