Koktel aperol spritz ovog je ljeta postao pravo osvježenje i gotovo zamijenio piva s okusima. Naručiti ga možete u gotovo svakom kafiću na našoj obali. Osvježavajući napitak jednostavan je i za pripremu. Dakle, nećete gubiti puno vremena na kombinaciju raznih sastojaka i vrsta pića.
Za koktel vam treba pjenušac, liker Aperol i soda-voda te naranča narezana na kriške kao dekoracija. U čašu s kockicama leda natočite oko dvije petine Aperola, dodajte tri petine pjenušca i jedan špric sode. U koktel potopite pola kriške svježe naranče i promiješajte slamkom.
Niskoalkoholni liker Aperol nastao je 1919. godine u Padovi, a proizvela su ga braća Barbieri koja su iznjedrila revolucionarnu ideju aperitiva sa samo 11 posto alkohola. Popularnost Aperola s godinama sve više raste zahvaljujući njegovoj svježini, bogatu okusu i mogućnosti miješanja s velikim brojem drugih napitaka. Sedinom devedesetih godina kupio ga je Barbero 1891, a Aperol je ušao u asortiman grupe Campari dosežući nove rekorde svojom popularnošću.