Velikim tulumom u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu predstavljena je Barcaffèova gourmet kava koja posuđuje aromu od ponajboljeg svjetskog London Dry gina, Old Pilot's. Ovime se prije svega poznati domaći destilerijski brend koji su stvorili Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac potvrdio kao ultimativna trgovačka marka s kojom sada žele raditi i proizvođači poput Barcaffèa. Sama kava odležavala je u hrastovim bačvama u kojima je prije odležavao Old Pilot's. Odlični gin time je postao Barrel Aged, odnosno odležan, a kava čija su zrna ručno stavljana u bačve nakon što je u njima bio gin prirodno je aromatizirana.
Ta mješavina kave je u bačvama odležavala nekoliko mjeseci za koje je vrijeme upijala kompleksne arome borovice, naranče i autohtonih mediteranskih biljaka, dakle sve ono što se i inače nalazi u Old Pilot'su. Nakon završetka odležavanja, zrna kave pažljivo su pržena kako bi se dodatno istaknuo autentičan okus i miris kave. Konačni rezultat smo i probali na predstavljanju, riječ je o kavi bogatog i slojevitog okusa s očekivanim notama čokolade, lješnjaka i karamele, a koja je oplemenjena aromom gina te daškom tanina i malo vanilije koji potječu od hrastovine bačvi, u kojima je Old Pilot's odležavao. Interesanantno je kako je proizvod dostupan u dvije varijante, kao mljevena kava za pripremu turske kave i kava u zrnu za ugostiteljske objekte. Svaka od njih ima svoje karakteristike, prži se malo drugačije za svaki od načina pripreme.
- Barcaffè Gin Barrel Aged kava, odležana u bačvama vrhunskog gina, potvrđuje da Barcaffè uvijek ide korak dalje kako bi na tržištu predstavio nešto novo i moderno. Vjerujemo da će ova limitirana edicija kave, koja spaja vrhunske sastojke i autentičnu lokalnu suradnju s prestižnim Old Pilot's brandom, postati hit ove zime, ne samo među ljubiteljima premium kave, već i svima onima koji traže ekskluzivno kaveno iskustvo, rekla je Tihana Vujčić, direktorica marketinga Barcaffèa.
Posebna je kava Barcaffe Gin Barrel Aged, zbog čega će biti dostupna u limitiranoj ediciji u 100 i 250 gramskom pakiranju isključivo u Konzum prodavaonicama i Barcaffè webshopu te u odabranim HoReCa lokalima.
Od presudne je važnosti za kvalitetu kave to što su zrna kave ručno stavljana u bačve.