PROMO

Beach bar Amerigo - glazbeni hram na Starom kupalištu

Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
Amerigo
23.08.2022.
u 10:09
U Amerigu se dobro jede, još bolje pije, a najbolje zabavlja. Glazba je forte ovog mudro vođenog beach bara u Puntu
Pogledaj originalni članak

Četvrtu sezonu Benjamin Mrakovčić i Fernando de la Cruz vode Amerigo. Riječ je o beach baru na Starom kupalištu u Puntu, baru koji postoji sedam godina, ali koji svoj procvat doživljava upravo 2018. Ovaj spretni mladi dvojac (obojica su Puntari, ali Fernando ima i španjolske krvi) je prepoznao priliku, a publika je prepoznala njihov trud.

Naime, Amerigo je mjesto gdje se ujutro pije dobra kava, potom ukusno ruča po cijenama koje su u najmanju ruku pristojne, uz nekoliko kupališnih epizoda, može se dočekati i večer. Girice, lignje, burgeri, pizze, bifteci, plemenita riba čak... To je sukus Amerigova menija.

Amerigo

Ono što je Amerigov forte jesu nastupi uživo. Ne, ne nastupaju Benjamin i Fernando, postoje ozbiljni glazbeni umjetnici čije su izvedbe promovirale ovaj plažni bar u vrlo ozbiljno mjesto za noćnu zabavu.

Amerigo

- Akustika, rock, rege, tako nekako bih sažeo koncept, vrstu glazbe koju forsiramo. Bude jako veselo, čak smo odustali od pozornice, shvativši da je bolja interakcija s publikom ako pozornice nema. Naši svirači nastupaju na nekoliko metara od mora, to je posebno atraktivno! Bude tu i 150-200 ljudi, premda nam je redovni kapacitet bara nešto manji. Maknemo neke stolove, dodamo barske, nagura se i nešto ljudi po plaži pa to bude istinski parti – govori suvlasnik Mrakovčić koji vodi i Udrugu mladih te možda jedini ozbiljni riječki klub za elektronsku glazbu, zanimljivog naziva – Crkva. Četvrtkom su tamo studenti, petkom i subotom – svi.

Amerigo

No, vratimo se Puntu i Amerigu. Ovdje su, pak, gosti šaroliki. Kaže naš sugovornik da je puno Slovenaca, što je i logično jer je pored kamp. Ima dosta naših, ali i nikad toliko Talijana! A ako Talijani ne znaju što je dobra zabava...

Amerigo

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr