Zasladite se

Bez vage, miksera i predugog pečenja: Isprobajte kolač koji se pravi žmireći!

Foto: Vecernji.ba
Bez vage, miksera i predugog pečenja: Isprobajte kolač koji se pravi žmireći!
06.12.2020.
u 10:59
Riječ je o kolaču s nadjevom od sira i višanja, a kad je gotov, za njega će se zasigurno tražiti komad više
Pogledaj originalni članak

Ako želite zasladiti nedjelju, a ne želite puno vremena provesti u kuhinji ili napraviti veliki nered, imamo super recept koji je poseban jer nema vaganja, miksanja ni predugog pečenja, piše Vecernji.ba. Riječ je o kolaču s nadjevom od sira i višanja, a kad je gotov, za njega će se zasigurno tražiti komad više. U slast!

Sastojci:

Koristite šalicu od 200 ml (200 g)

Šalica brašna

Šalica šećera

Šalica griza

Prašak za pecivo, vanili šećer

Sirni nadjev:

500 g svježeg sira

Jaje

Kora limuna

Vanili šećer

Kiselo vrhnje

4 žlice šećera

Nadjev od višanja:

500 g višanja

3 žlice maslaca

3 žlice krušnih mrvica

3 žlice šećera

Pola soka od jednog limuna

Cimet po ukusu

Preljev:

2 jajeta

Šalica mlijeka

Šalica vrhnja za šlag koje nije potrebno miksati

2 žlice šećera

Korisnik TikToka otkrio kako napraviti Big Mac umak:

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite uljem, sve suhe sastojke sjedinite i podijelite na tri dijela.

U dubokoj posudi izmješajte sve sastojke sa sirom, u tavi otopite maslac s prezlama i pržite par minuta, stavite sa strane i kad se ohladi, dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet.

Sjedinite.

U trećoj posudi pripremite preljev od jaja, mlijeka i vrhnja, te šećera.

Na lim za pečenje stavljajte suhu smjesu, pa dio s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smjesu.

Na koncu prelijte preljevom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
montello
18:26 06.12.2020.

odličan kolač.

CH
Challenger
16:09 06.12.2020.

Nema šanse! Ja zeznem i juhu iz vrećice!