Odličan trik koji je otkrila Tiktokerica Nicole Keshishian spriječit će bacanje hrane, odnosno bobičastog voća koje nerijetko završi u smeću jer ga se ne stigne pojesti i počne truliti već nakon nekoliko dana.
Iako ono samo po sebi nema dugi rok trajanja, poput jabuka i mandarina, možete ga produljiti - i do dva tjedna - ako ga pravilno pohranite.
Nicole, u objavi na TikToku, pokaže da prvo izvadite voće iz plastičnog pakiranja u kojem dolazi, a zatim ga ubacite u zdjelu u koju ste prethodno stavili tri šalice vode i jednu šalicu bijelog octa.
Ostavite da se namače 10 minuta kako bi se uklonile sve bakterije i bubice. Isperite i osušite dobro papirnatim ručnikom.
Sada se dolazi, kaže Nicole, do ključnog dijela - pohrane. Jako je bitno da u jednu posudicu stavite papirnati ručnik, pa tek onda voće i da sve zajedno držite u hladnjaku.
"Nitko mi nikada nije rekao da stavim papirnati ručnik i da će tako dulje ostati svježe, a zapravo ima smisla!", napisala je jedna osoba u komentarima, a ni drugi nisu skrivali oduševljenje ovim otkrićem, prenosi The Sun.
@kalejunkie Isn’t it the worst when berries go bad after one day? Not anymore. 2 weeks, baby! #kitchentips #kitchenhacks #momswhocook #moneysavingtips #berries ♬ original sound - Nicole Keshishian Modic, JD
Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito
Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?