RESTORAN Trattoria Fellini

Ivan Šarić: Bravo, Fellini − stvarno sam tražio, ali nisam našao mane

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
gableceda 2304
Foto: VL
tjedan-gableca
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
gableceda 2304
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
gableceda 2304
Foto: VL
gableceda - default
23.04.2014.
u 11:13
Poznati komičar Ivan Šarić u dva će tjedna obići 20 restorana te ocijeniti ambijent, hranu, osoblje, cijene...
Pogledaj originalni članak

Otišli smo do Trattorije Fellini provjeriti kakve su nam gablece pripremili. Inače, to je prva trattoria u Zagrebu. Moram priznati da na prvi pogled izvana i ne izgleda osobito pa nisam očekivao mnogo; no kad smo ušli u restoran, ugodno smo se iznenadili.

Ambijent je kao da ste u nekoj “maloj Italiji”. Cigle, stolnjaci s crveno-bijelim kvadratićima i raspoloženo osoblje baš daju “dušu” restoranu. Nema puno sjedećih mjesta, samo tridesetak, tako da je prostor dosta intiman. Već su dvadeset godina na istoj lokaciji, imaju velik izbor vina i prvi su u Zagrebu počeli nuditi vino na čaše.

Foto: VL

Prvo jelo koje nam je Fellini pripremio u “Gablecedi” bila je panirana pureća roladica punjena pancetom i mozzarellom s povrćem sotiranim na maslacu. Cijena je 35 kuna.

Ne da je ukusno, nego je iznad mojeg očekivanja! Puretina nije suha, mozzarella nije loša imitacija tog sira, već je stvarno dobra, a panceta, što da kažem − volim kad mi se u mesu nalazi još malo mesa! Povrće kao prilog bilo je zaista ukusno. Nije bilo prekuhano, već dovoljno tvrdo i preliveno maslinovim uljem. Stvarno sam htio napisati kritiku, ali kako kad nisam našao nijednu zamjerku.

Drugo su jelo bili ražnjići Fellini. No nisu to neki obični suhi ražnjići koji su napravljeni samo da bi se jelo naplatilo − na ovima su komadi teletine, piletine i bifteka. Onda vas još osvoje pečenim krumpirom s ružmarinom. Želio sam u ovoj recenziji biti oštar da ne ispadne da samo hvalim, ali nisam našao nijednu manu jelima.

Jedino se stolac malo klimao! Eto kritike! Stvarno im ništa drugo ne mogu naći. Bravo, Fellini!

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

>>Prva pomisao? Ajme majko, pa ja ću ovu hranu platiti prvorođenim djetetom

>>Da su na posljednjoj večeri znali za ovaj burek, ne bismo u crkvi jeli hostiju

Pogledajte na vecernji.hr