znate li o kojemu se radi?

Britanski portal proglasio hrvatski otok savršenim za bijeg od gužvi: 'Ima malo turista i samo jedan hotel!'

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
13.06.2024.
u 14:30
Otok za opuštanje, slikovite uvale, spokojnu atmosferu i nezaboravno iskustvo
Pogledaj originalni članak

Ušuškan u Jadranskom moru, očaravajući otok Lastovo skriveni je dragulj koji svim turistima obećava mir i netaknutu ljepotu. Za razliku od mnogih drugih hrvatskih otoka koji vrve turistima, Lastovo nudi miran bijeg sa svojim netaknutim krajolicima, šarmantnim selima i jedinstvenom značajkom - samo jednim hotelom, piše britanski portal Daily Express.

Lastovo je dio arhipelaga koji se sastoji od 46 otoka i otočića. Njegov udaljeni položaj i ograničene mogućnosti smještaja čine ga savršenim odredištem za one koji traže mir i odmor od uobičajenih turističkih gužvi.

Otok je poznat po bujnim šumama, kristalno čistom moru i slikovitim uvalama, što ga čini idealnim mjestom za ljubitelje prirode i avanture.

 

Šarm Lastova nadilazi njegove prirodne ljepote. Na otoku se nalaze tradicionalne kamene kuće, povijesne crkve i drevne ruševine koje pričaju priče o njegovoj bogatoj povijesti. Posjetitelji mogu lutati ljupkim selom Lastovo, kušati lokalnu kuhinju i uroniti u jedinstvenu kulturu otoka.

Jedna od znamenitosti otoka je Park prirode Lastovo, zaštićeno područje koje obuhvaća kopno i okolno more. Park je utočište za divlje životinje, a njegovo morsko područje raj za ljubitelje ronjenja s pogledom na živopisno podmorje Jadrana. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.