jeste li je posjetili?

Britanski Telegraph odabrao najljepše plaže na svijetu: Jednu hrvatsku proglasili najbolju za obitelji

Foto: shutterstock
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Domagoj Sever
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
06.08.2024.
u 13:30
Pogledaj originalni članak

Jednostavno fantastično! Ovo su među najljepšim plažama na svijetu: plaža Ipanema u Rio de Janeiru (Brazil), Three Cliffs Bay u Goweru (Wales) i plaža iz snova na maldivskom otoku Dhigurah. Ove plaže tjeraju vas na uživanje! Turistički stručnjaci The Telegrapha odabrali su najljepši dio obale za svačiji ukus - za avanturiste, romantičare, one željne mira i tišine ili obitelji, piše Bild.

Doći do plaže Nihiwatu u Sumbi u Indoneziji prava je avantura: potrebno je najmanje 16 sati leta do Balija, od tamo još sat leta do zračne luke Tambolaka na Sumbi i zatim 90 minuta vožnje terenskim vozilom kroz planine i šume mahagonija, pokraj vodopada i rižinih polja. Kada konačno dođete do zaljeva dugog tri kilometra, imate nevjerojatan pogled na divlje konje koji trče plažom ili se kupaju u Indijskom oceanu.

Za najljepše poglede: Za vrijeme oseke, Three Cliffs Bay u Goweru (Wales) pokazuje svoj sunčani žuti pijesak i pjenušavu rijeku Pennard Pill koja se slijevau more. Dine vode od obalnog puta poluotoka do plaže, ispod dramatičnih litica.

Za najcool atmosferu: Prema riječima stručnjaka, svjetski poznata plaža Ipanema u Rio de Janeiru (Brazil) godinama nije izgubila svoje mjesto kao jedna od najpoznatijih plaža. Vidjeti i biti viđen tamo moto je i brojnih sportaša. Ranojutarnja šetnja pokazuje Ipanemu u najboljem izdanju, s impresivnim pogledom na vrhove Dois Irmãos na zapadu i litice Arpoadora na istoku.

Za ljubitelje luksuza: Od Maldiva, 144 otoka koriste se za hotelski turizam. Prema The Telegraphu, The Residence at Dhigurah na atolu Gaafu Alifu je najljepša hotelska plaža u zemlji. Proteže se oko dva kilometra i s obje je strane obrubljen bijelim pijeskom.

Za ljubitelje mira i tišine: Na mirnom jugozapadnom dijelu Krete, u Grčkoj, slikovita ružičasta pješčana plaža Elafonisi proteže se preko uskog poluotoka s dinama. Naravno, mnogi drugi turisti su to već otkrili. No, prijeđete li lagunom kroz vodu visoku manje od jednog metra do vrha poluotoka, naići ćete na brojne skrovite uvale.

Za sportske tipove: Legendarni surfer Duke Kahanamoku naučio je ovaj vodeni sport na plaži Waikiki na južnoj obali havajskog otoka O'ahu (SAD). Njemu u čast na zapadnom kraju oko tri kilometra duge pješčane plaže podignut je brončani kip. Užurbana plaža iz snova dom je više surfera nego bilo koja druga.

Za obitelji: Promjenjiva obala prekrasne šljunčane plaže Zlatni rat na otoku Braču lokalno je poznata kao Zlatni rat. 20-minutna šetnja bolskom šetnicom vodi vas u borovinom opasan raj. Ima blagu i kristalno čistu vodu prilagođenu djeci, barove, restorane i prekrasan pogled.

Za plivače: Na grčkom otoku Ikaria pronaći ćete Sejšele - ovo je ime bijele šljunčane plaže koju ispire tirkizna voda uokvirenu strmim liticama i stijenama. Ovdje možete doći malom stazom u blizini skrovite luke Magganitis s tavernama ili brodskim taksijem. Kristalno čista, tirkizna voda jednostavno je savršena za kupače.

Za najljepše zalaske sunca: Plaža Marimegmeg čeka vas na filipinskom otoku Palawan. Udaljena je oko devet kilometara od grada El Nido i nudi kristalno čistu vodu i hlad brojnih palmi tijekom dana. Pravi vrhunac dolazi navečer: prekrasan zalazak sunca u romantičnim tonovima ljubičaste i rubin crvene boje.

Insajderski savjet: Jamajci ne manjka plaža iz snova. Tu se ističe Frenchman’s Cove u San Antoniju, mjesto radnje prvog filma o Jamesu Bondu ‘Dr. Ne’van. Uska plaža s bijelim pijeskom okružena je malim rtovima i tirkiznom lagunom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.