Bez obzira na preporuke kako je poželjno jesti sirovo povrće, čini se da to i nije tako dobro.
Klinička nutricionistica iz bolnice Fortis u Delhiju Seema Singh tvrdi da sirovo ipak nije uvijek najbolja opcija.
Termička obrada hrane u većini će slučajeva uništiti većinu hranjivih vrijednosti u namirnicama, ali neko povrće potrebno je blanširati kako bi se upravo te njegove vrijednosti "otvorile", tvrdi.
Krumpir i repa sadrže dosta vlakana i vitamina. Povrće tamnijih boja ima više zdravstvenih dobrobiti na naš organizam, tvrdi Singh i dodaje kako ga je potrebno kuhati bez skidanja kore.
Ako je zaista potrebno skidati koru, učinite to prije nego što ćete hranu pojesti jer će se na taj način dosta hranjivih vrijednosti zadržati tijekom kuhanja, napominje.
Šparoge, iako blanširane, zadržavaju sva svoja hranjiva svojstva. Ovo povrće odlično je za zaštitu srca i živčanog sustava.
Brokula je još jedno povrće koje, prema istraživanju, ima više hranjivih svojstava kuhana nego u sirovom obliku. Odlična je za obnovu stanica i pripisuju joj se antikancerogena svojstva.
>>Zbog ovih biste razloga trebali češće jesti – bademe!
>>Osim što je jako ljekovita, ova samonikla biljka odlična je i za mršavljenje
Nažalost VL u zadnje vrijeme s naslovima i člancima je bruka sam za sebe, bez komentiranja, malo mi je i jasno panično reagiranje glavnog urednika, po političkom receptu, nisu krivi novinari, urednici i novina ne "putu prema dole" već je kriv netko drugi.. Kao i uvijek...