Zagrebačka gastro-scena

Chef Marko Jantolek novim menijem vodi vas na uzbudljivo gastronomsko putovanje

Foto: Bojan Zibar
Chef Marko Jantolek novim menijem vodi vas na uzbudljivo gastronomsko putovanje
20.01.2023.
u 12:36
Zagrebački restoran 'Frida' smjestio se u Kaptol Centru i vrlo brzo postao omiljeno odredište za uživanje u neobaveznom ručku, romantičnoj večeri, organiziranim proslavama ili domjencima.
Pogledaj originalni članak

U malo više od godinu dana uspješnog poslovanja restoran 'Frida' postao je nezaobilazno mjesto koje itekako vrijedi posjetiti. Smješten u mirnom dijelu strogog centra Zagreba, osim bogate ponude jela i pića, svojim gostima osigurava i potrebnu privatnost. Otmjen, ali ne pretenciozan interijer, ugodna glazba, mogućnost aperitiva ili digestiva u baru, Fridu svrstavaju u onu vrstu restorana koji itekako brine o potrebama i željama svojih gostiju.

Foto: Bojan Zibar

Chef Marko Jantolek kao zaljubljenik u tradicionalna i lokalna jela, koristi različite moderne tehnike kuhanja, predstavlja jela na drugačiji i jedinstven način, a inspiraciju pronalazi u raznim dijelovima Hrvatske. Iako je posvećen hrvatskoj kuhinji, inspiraciju crpi iz cijelog svijeta; od Italije, Francuske pa sve do Azije. Upravo zato, jelovnik u Fridi donosi spoj najboljeg iz cijeloga svijeta s našim lokalnim. Odan je domaćim i sezonskim namirnicama, a specijaliteti koji se na istom nalaze, nešto što svaki gastro entuzijast treba isprobati. Mijenja se gotovo na tjednoj bazi, u skladu s plodovima koje donosi aktualno godišnje doba, a sastoji se od vrhunskih delicija, pomno odabranih, svježih i kvalitetnih namirnica.

Foto: Bojan Zibar

Specijalnost restorana je da se apsolutno sve radi na licu mjesta, što se za početak najbolje može okusiti na domaćem kruhu i brioche pecivima koji se mijese i peku svakog jutra. Šarolika predjela poput: kremaste juhe od kestena s mariniranom kraljevskom bukovačom i pralinom od kestena i bijele čokolade, tartar od plavorepe tune, hobotnica s umakom od kimchija, genijalnog tartar biftek koji je jedino jelo koje se stalno zadržava na meniju, samo su okusom bogata uvertira u glavna jela. File jadranske hame koji dolazi uz pečeni komorač, herbalno ulje i kremu od komorača i limuna donosi okuse Mediterana, dok sarma od crne slavonske svinje kao izvedba sarme na Fridin originalan način, na tanjur donosi okuse Slavonije. Osim spomenutog, kao glavno jelo, u Fridi ćete pronaći i lopaticu crne slavonske svinje, u kombinaciji s pečenim kiselim zeljem, krumpirom, rasol umakom od dimljenog bunceka, čiji su okus i prezentacija sasvim novo iskustvo. Za sve ljubitelje slatkog, ali i za sve one koji su na dijeti, nezaobilazna ponuda deserta na božanstven način zaokružuje cjelokupnu gastro priča na ovoj popularnoj zagrebačkoj gastro lokaciji.

Foto: Bojan Zibar

Mjesto za predah od užurbanog dana uz dobar zalogaj nudi i bogatu vinsku kartu koja obiluje domaćim i stranim vrhunskim vinima i pićima, stoga je ljubazno osoblje spremno poslužiti fine i atraktivne koktele, razne rakije, pjenušce ili čašu vrhunskog vina. U Fridi su svjesni činjenice da u današnje vrijeme nije dovoljno samo doći u restoran i najesti se, već pružiti gostima iskustvo, emociju, zdravu, domaću i sezonsku hranu. Upravo zato, planovi za budućnost ovog restorana su konstantno dizanje i održavanje kvalitete na najvišoj razini. Ugodan interijer, profesionalno osoblje, pristupačno mjesto, opuštena atmosfera odlična i za poslovni ručak, ali i za romantičnu večeru nalazi se na adresi: Nova Ves 17

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.