CHILL & GRILL

Chef Mišel Tokić pripremao je ramstek u prefinoj marinadi

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
Chill & Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Chill&Grill
30.04.2018.
u 17:17
Dok su čekali početak cooking show Podravkinog chefa Mišela Tokića, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u Pevecovoj nagradnoj igri. Potrčali su po igralištu s balonima zavezanima za nogu
Pogledaj originalni članak

Četvrti dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku započeo je pripremom već tradicionalnih sendviča u Zvijezdinom “Servisu za sendviče”. Današnja tema bila je hrvatska kuhinja pa su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb osmislili tri verzije - lički, slavonski i ombolo.

Slasne sendviče su pripremali stručni učitelj kuharstva Mato Đurović te njegovi učenici Josip Đurić, Luka Majhen, Jakov Junker Đurić, Magdalena Preţec, Filip Rogić, Teo Čiţić, Leon Ciprovec i Leon Mitrović.

Namirnice koje su koristili bili su lungić, kulen seka, šunka, trapist, rikula, Zvijezda majoneza i kajzerice.

Dok su čekali početak cooking show Podravkinog chefa Mišela Tokića, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u Pevecovoj nagradnoj igri. Potrčali su po našem igralištu za djecu s balonima zavezanima za nogu i pokušali probušiti sve balone protivnika. Svi su sudionici osvojili bon za kavu i kroasan u Pevecovom “Samofino” lokalu.

Podravka - glavni partner festivala pozivala je sve posjetitelje na uživanje u najboljim jelima s roštilja koja su, između ostalih, pripremali i vrsni Podravkini chefovi Michel Tokić i Zoran Delić. Podravka sve posjetitelje časti besplatnim prilogom uz jela u restoranima – porciji Podravka ajvara uz svako kupljeno jelo s roštilja!

Podravkin chef Mišel Tokić

Chef Mišel Tokić iz Podravke pripremio je izvrstan ramstek u marinadi od limuna, đumbira, meda i granuliranog češnjaka. Poslužio ga je uz tikvice, šampinjone i luk. Ramstek je chef Tokić pekao dvije minute sa svake strane i samo ga je jednom okrenuo.

Pripremu je malo omeo vjetar, a za to su vrijeme posjetitelji mogli popiti još jedno craft pivo iz bogate ponude na Chill&Grillu.

- Imamo mali problem s roštiljem zbog vjetra i nadam se da će se malo smiriti. Što se tiče dvoboja, dosad nisam kuhao sa Skokom i veselim se. Još uvijek ne znamo što pripremamo jer je u pitanju Mystery box duel, ali ja baš ne volim iznenađenja. Bit će zanimljivo - rekao je Tokić. 

Cooking show Mišela Tokića pratili su i ranije spomenuti učenici, koji su s nama na Chill&Grillu svih pet dana. Pripomogli su poznatom chefu oko pripreme povrća.

Chef Mišel Tokić strast je prema ovom pozivu otkrio još kao dijete uz emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje". Radio je u mnogim restoranima u zemlji i inozemstvu, a rad na brodovima trgovačke mornarice omogućio mu je da proputuje svijet i upozna se s brojnim kulturama i kulinarskim tehnikama.

- Dio radnog vijeka sam proveo radeći u restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za mene najvažniji trenutak bila je odluka da odem raditi na brod. Nije se radilo o cruiserima nego o brodovima trgovačke mornarice s kojim sam oplovio doslovno pa cijeli svijet, upoznao neke druge navike, običaje i okuse. To je za mene kao mladu osobu tada bilo izuzetno iskustvo s profesionalnog stajališta, a jednako tako pomoglo mi je da se izgradim kao osoba - rekao je.

Dvoboj Chefova - Mišel Tokić vs. David Skoko

Mišel Tokić i David Skoko spremali su teletinu s kajmakom, a najhrabriji posjetitelji su se popeli na pozornicu i pokušali odgonetnuti koji se Podravka začini kriju u ovim vrhunskim jelima.

Mišel Tokić je pecivo premazano češnjakom, sir je aromatizirao bosiljkom i maslinovim uljem, a meso je marinirano u soja sosu, senfu, medu, limunovom soku, đumbiru, papričicama. Pekao je na roštilju i poslužio uz svježe povrće.

Za dobro raspoloženje je zadužen DJ Stanko Bondža.

Još danas i sutra možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana.

Uživajte u festivalu!

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Zahvaljujemo sponzorima – Podravki, Pevecu, Jamnici, Tele2, Labudu, Zvijezdi, Dukatu, Mesnoj industriji Ravlić, Jack Daniel'su i Nescafeu. Tu su i pop up izdanja poznatih zagrebačkih restorana: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac. Paţljivo smo pripremili i ponudu omiljenih craft pivovara: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Posebno zahvaljujem našim programskim partnerima Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb i Udruzi UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.