Korisno

Čišćenje posude za pečenje nikad nije bilo lakše: Isprobajte odličan trik za uklanjanje zagorenih ostataka

Foto: shutterstock
Čišćenje posude za pečenje nikad nije bilo lakše: Isprobajte odličan trik za uklanjanje zagorenih ostataka
26.06.2021.
u 07:00
Samo pet koraka treba vam da savršeno očistite svoju posudu za pečenje.
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to koliko se trudite održavati posude za pečenje, uvijek na kraju ostanu mrlje, a zagorene ostatke hrane teško je skinuti. Britanski Mirror prenosi odličan trik kako očistiti i najtvrdokornije mrlje u samo pet koraka.

Prvo uzmite svoj prljavi lim za pečenje i napunite ga kipućom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude naspite sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove na kojima su ostali ostaci hrane ili je lim zagoren. Zapamtite da to treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

Foto: Thinkstock
soda bikarbona
Foto: shutterstock
Limun i soda bikarbona
Foto: Shutterstok
soda bikarbona
Foto: Thinkstock
soda bikarbona
Foto: Thinkstock
Soda bikarbona, limun
Foto: Thinkstock
Soda bikarbona, limun

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli – najbolji je odabir krupna morska sol. Zatim u praznu bocu s raspršivačem ulijte bijeli ili jabučni ocat te ga poprskajte po posudi. Kada se krenu raditi mjehurići, znat ćete da kreće djelovati.

Na kraju uzmite vlažnu spužvicu ili metalnu mrežicu te dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vrijeme ribanja primijetit ćete da se stvaraju mjehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.

Zaboravite na sredstva za čišćenje: Tvrdokorne mrlje u zahodskoj školjci očistite “pomoćnikom” iz kuhinje!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.